Selimiye Camii gölgesinde ilk iftar açıldı

Edirne’de bulunan tarihi Selimiye Camii’nin gölgesinde bir araya gelen vatandaşlar ilk iftarını açtı. 11 ayın sultanı olan mübarek Ramazan ayı geldi. Dün gece ilk teravih namazı kılındı. Gece sahura kalkan insanlar ilk gün orucunu tuttu....

Google Haberlere Abone ol
Selimiye Camii gölgesinde ilk iftar açıldı

Edirne’de bulunan tarihi Selimiye Camii’nin gölgesinde bir araya gelen vatandaşlar ilk iftarını açtı.

11 ayın sultanı olan mübarek Ramazan ayı geldi. Dün gece ilk teravih namazı kılındı. Gece sahura kalkan insanlar ilk gün orucunu tuttu. Akşam ezanının okunmasıyla birlikte ilk iftar da açılmış oldu. Ramazan ayı nedeniyle iftarını evinde açamayan ve ihtiyaç sahipleri için Selimiye Meydanı’nda iftar çadırı kuruldu.

Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi işbirliği kurulan çadırda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı koordinesinde her gün bir kurum veya hayırsever kişi tarafından iftar yemeği veriliyor.

Aynı ayna bin 200 kişinin iftarını açtığı çadırda toplamda 3 bin kişi iftarını açabiliyor.

İlk iftara ilgi yoğun oldu. Ezana yaklaşık bir saat kala insanlar çadıra gelmeye başladı. Çadırda yemek almak isteyen romanlar ise yoğunluğa neden oldu. Ancak yetkililerin aldığı önlem sayesinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan iftar yemeği alındı. İlk iftar Edirne Ticaret Borsası tarafından verildi. Menüde Çorba, Tas kebabı, pilav, ayran ve helva vardı.

Vatandaşları iftarda yetkililer de yalnız bırakmadı. Edirne Vali Mustafa Serdar Bakır, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır ve Çiğdem Gegeoğlu, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ iftarını vatandaşlarla birlikte açtı.

Vali Yardımcısı Mustafa Serdar Bakır, yaptığı açıklamada bu yıl iftar çadırının beşinci kez hizmet verdiğini söyledi. İftar çadırında toplamda 3 bin vatandaşın iftarını açabileceğini anlatan Bakır, ilk iftarı vatandaşlarla birlikte açacaklarını kaydetti.

Bulgaristan’dan gelerek Selimiye Camii'nin gölgesinde ailesiyle birlikte iftarını açan Mithat Yalçın, orucun ilk günün bereketli geçtiğini dile getirdi.

Çorlu’dan ailesiyle birlikte iftarını açmaya gelen Sabri Göğebakan ise kendilerine Ramazan’a tekrar kavuşturduğu için Cenab-ı Allah’a şükrettiğini ifade etti. Göğebakan, “Geçen yıl Ramazan’ın ikinci gününde gelmiştim. Bu ilk gün gelmek nasip oldu. Ailem ve akrabamla birlikte geldik. Ramazan ilk günü işlerimin yoğunluğu nedeniyle biraz baş ağrısı hissettim ve acıktım.” dedi.

CİHAN

Yorumlar