Selim Biçer: Aktif Öğretmen Akademisi projesi rol model olacak

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Genel Başkan Yardımcısı Selim Biçer, farklı bir sendikacılık yapmak için yola çıktıklarını söyledi. Biçer, Aktif Öğretmen Akademisi kurup üyelerin ve tüm eğitim camiasının yararlanacağı...

Google Haberlere Abone ol
Selim Biçer: Aktif Öğretmen Akademisi projesi rol model olacak

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Genel Başkan Yardımcısı Selim Biçer, farklı bir sendikacılık yapmak için yola çıktıklarını söyledi. Biçer, Aktif Öğretmen Akademisi kurup üyelerin ve tüm eğitim camiasının yararlanacağı bir proje yapmak için çalıştıklarını belirtti.

    Samsun’a bir dizi ziyarette bulunmak için gelen Selim Biçer, Aktif Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Sefa Zor ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Canik Başarı Üniversitesi’ni ziyaret etti.

    Ziyarette konuşan Genel Başkan Yardımcısı Selim Biçer, "Nitelikli eğitim kadrosu oluşturmadan nitelikli nesil yetiştirilemez prensibinden hareketle sendika olarak tüm üyelerimizle birlikte üniversitelerimizin ufuklarına açık olacağız. Bunun için ‘Aktif Öğretmen Akademisi’ kurup üyelerimizin ve tüm eğitim camiasının yararlanacağı bir proje düşünüyoruz. Böylece üyelerimizi akademik kadrolarla buluşturup kendilerini geliştirmelerini sağlayacağız. Üniversitelerle birlikte hareket ederek eğitim programları, yüksek lisans ve kariyer planlamaları, yabancı dil eğitimleri gibi üyelerimizin ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda çalışmalar yapacağız. Uzaktan eğitimle uzaktaki üyelerimize de ulaşma düşüncesindeyiz." dedi.

    'Aktif Öğretmen Akademisi' projesinin rol model olacağını hatırlatan Biçer, "Prensibiyle kendini mesleki anlamda geliştirebilecekleri, zümrelerin kağıt üzerinde kalmadan bilgi alışverişi içerisinde bulanabilecekleri, internet üzerinden derslerin farklı anlatımlarıyla üyelerimizin kendilerine kaynak sağlayabilecekleri gibi değişik projelerle üyelerimizin yeni öğretim yılında karşılarına çıkmak istiyoruz. Eğitim sendikası olup da bu zamana kadar üzerinde pek durulmayan eğitim konusuna, üyelerimizin kendilerini yenilemeleri adına bu noktaya da eğilmek istiyoruz. Aktif Eğitim-Sen dendiğinde insanların aklına ‘eğitimin’ de geleceği çalışmalar içerisinde olacağız. Bu noktada tüm üniversitelerimizden yararlanmak istiyoruz." diye konuştu.

    Üyelerine öğretim yılı başında kalem, takvim, anahtarlık gibi hediyelerin yerine branşlarına göre ders materyalleri hediye edeceklerinin de müjdesini veren Genel Başkan Yardımcısı Selim Biçer, "Sendikamız adına Canik Başarı Üniversitesi'ne projelerimizde bize yapacakları katkıdan dolayı şimdiden teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

    Eğitim çalışanları ve Türkiye'nin menfaatine olan her konuda tüm paydaşlarla işbirliği yapmaya hazır olduklarını ifade eden Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Yunus Bekdemir, eğitim çalışanlarının enerjilerini yenilemeleri adına kaynak ve mekan sağlamak için her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirtti. CİHAN

Yorumlar