Selam Tevhid'in savcısı meslekten atıldı

HSYK, Hanefi Avcı'nın şikayet ettiği savcıyı meslekten uzaklaştırdı

Google Haberlere Abone ol
Selam Tevhid'in savcısı meslekten atıldı

HSYK 2. Dairesi, Savcı Adnan Çimen'i meslekten ihraç ederek, hakkında kovuşturma izni verdi. Hanefi Avcı'nın Devrimci Karargah davası çerçevesinde hakkında suç duyurusunda bulunduğu Çimen, savcılıktan "mesleğin şeref ve onurunu bozacak nitelikte davrandığı" kararıyla atıldı. Çimen Selam ve Tevhid Soruşturmasının da savcısıydı.

HSYK, attığı tweet'ler nedeniyle hakkında soruşturma açılan Şanlıurfa Hakimi Kemal Karanfil'i de geçici olarak görevden uzaklaştırdı.

HSYK 2. Dairesi, daha önce açığa aldığı savcı Adnan Çimen hakkındaki dosyayı görüştü. Daire, eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'nın, "Devrimci karargah terör örgütü" soruşturmasında yasa dışı dinlenildiği gerekçesiyle yaptığı suç duyurusu kapsamında yürütülen soruşturmadaki hukuksuzlukları nedeniyle Çimen'in ihracına karar verdi.

Çimen için kovuşturma izni verilen "Selam Tevhid'de kumpas" davasında, sanıklara "siyasal ve askeri casusluk", "silahlı terör örgütü kurma ve üye olma" ve "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlamaları yöneltiliyor.

TWITTER'DAN MESAJ VEREN HAKİM GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Bu arada, HSYK 2. Dairesi, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından attığı tweet'ler nedeniyle hakkında soruşturma açılan Şanlıurfa Hakimi Kemal Karanfil'i de tedbiren görevden uzaklaştırdı.

Karanfil, "Hakkında soruşturma yapılan hakim ve savcının göreve devamının, yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceğine kanaat getirilirse, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca geçici bir tedbir olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verilebileceği" hükmünü içeren Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 77. Maddesi gereğince görevden uzaklaştırıldı.

Yorumlar