Şelaleden düşen Malezyalı turist kurtarıldı

Malezya'dan tatil için geldiği Muğla'nın Fethiye ilçesinde kayalıklardan düşerek yaralanan turist kadın, UMKE ve sağlık ekipleri tarafından kurtarıldı. Yaklaşık 10 metre yükseklikten düştüğü belirlenen Malzeyalı kadın, 1,5 saat süren...

Google Haberlere Abone ol
Şelaleden düşen Malezyalı turist kurtarıldı

Malezya'dan tatil için geldiği Muğla'nın Fethiye ilçesinde kayalıklardan düşerek yaralanan turist kadın, UMKE ve sağlık ekipleri tarafından kurtarıldı. Yaklaşık 10 metre yükseklikten düştüğü belirlenen Malzeyalı kadın, 1,5 saat süren bir taşıma işleminin ardından hastaneye ulaştırıldı.

Tatilini Fethiye'de geçiren Malezya vatandaşı Serena Pang Soo Yean(26), arkadaşlarıyla birlikte Kelebekler Vadisi'ne geldi. Burada bulunan şelaleyi gezen turist kadın, dengesini kaybederek 10 metre yükseklikten şelalenin göletine düştü. Arkadaşlarının hemen yardımına koştuğu Malezyalı turist, düşme sırasında başına aldığı darbe nedeniyle bilincini kaybetti. Bunun üzerine arkadaşları 112 komuta merkezini arayarak yetkililerden yardım istedi.

Bölgenin kayalık olması ve yolunun bulunmaması üzerine komuta merkezi olay yerine UMKE kurtarma ekibini de yönlendirdi. Sağlık ve kurtarma ekipleri Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait bir botla deniz yoluyla Kelebekler Vadisi'ne gitti. Yaralı turiste karadan yürüyerek ulaşan UMKE ve 112 ekipleri, ilk müdahaleyi yaptı. Sedyeye alınan Yean, yaklaşık 1,5 saat taşınarak Kelebekler Vadisi Plajı'na getirildi. Buradan Sahil Güvenlik botuna alınan yaralı kadın Ölüdeniz mahallesinde bkleyen ambulansa konuldu. Ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi'ne getirilen ve burada tedavi altına alınan yaralı turistin başından aldığı darbe nedeniyle hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Olayla ilgili açıklamada bulunan UMKE Fethiye Sorumlusu Eyüp Önver, 112 komuta merkezine ihbar gelmesiyle harekete geçtiklerini anlattı. Kelebekler Vadisi'nde bulunan yaralıya ulaşmak için Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yardım istediklerini anlatan Önver, "Yaralıya ulaşır ulaşmaz ilk tedavisini olay yerinde yaptık. Daha sonra sedyeye koyduğumuz yaralıyı yaklaşık 1,5 saat boyunca taşıyarak Kelebekler Vadisi'ne getirdik. Buradan da yine Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı botla ambulansa ve oradan da hastaneye getirdik. Yaralının durumunun ciddiyetini koruduğunu öğrendik." dedi. CİHAN

Yorumlar