Selahattin Demirtaş: Kürt pazarı kuracağız

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bitlis’in Tatvan ilçesinde düzenlediği mitingde halka seslendi.

Google Haberlere Abone ol
Selahattin Demirtaş: Kürt pazarı kuracağız

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bitlis’in Tatvan ilçesinde düzenlediği mitingde halka seslendi.
Tatvan Yaşam AVM önünde düzenlenen mitinge katılan partililerin elindeki ayakkabı kutuları ve hırsızlıkla ilgili pankartlar dikkat çekti.

Seçim otobüsünden, kendisini bekleyen partililere seslenen Demirtaş, yolsuzluk operasyonları üzerinden AK Parti ve Başbakan'a yüklendi.
'Kürt pazarı' kurulacağını savunan Demirtaş, “Kırk milyonluk Kürt halkını açlığa sefalete mahkum edenler artık yeni bir Kürt pazarı ile tanışacaklar, Kürt halkının siyaseti bu kadar güçlüyse ekonomisi de ona göre denk bir güçte olacaktır. Burada ürettiğiniz her şeyi rahat bir şekilde satabilmeniz için pazarlayabilmeniz için Güney Kürdistan’dan Rojova’ya kadar pazar payını biz kuracağız. Bizler ürünlerinizin satışını sağlayacağız.” dedi.

“EL ÖPTÜRENLERİN DÖNEMİ BİTTİ”

Barış ve Demokrasi Partisi'yle birlikte halkla iç içe halkla yan yana olduklarını ifade eden Demirtaş, “Mücadele anlayışı gelişince, o anlayış, o milletvekili anlayışı kepaze oldu kepaze, halkın içine çıkamaz hale geldiler, o elini öptürenler var ya kepaze oldular hepsi ikna olmamış kim varsa onları ikna etmek için elimizde ne imkanlar varsa onları kullanacağız, Elbette ki bu hırsızların partisine, yolsuzluklarına rüşvete bulaşmış bir partiye bir tane oy gitmemesi için bütün Tatvanlı kardeşlerimizi, bütün Tatvanlı arkadaşlarımızı ikna etmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

“90 TRİLYONU AKLIMIZ HAYALİMİZ ALMIYOR”

Tatvan’ı biz 5 yıl önce devir aldıklarında, belediyenin 90 trilyon borcu olduğunu ifade eden Selahattin Demirtaş, “Tatvan gibi bir belediyede bu borç inanılmaz bir borçtur. Yani biz 90 trilyonu aklımız hayalimiz almıyor, gerçi bunların kasalarında, ayakkabı kutularında bunların fazlası çıkıyor. Ya bize büyük geliyor bu paralar, ya sizin kadar üç kağıtçısı var mı sizin kadar. Sizin kadar dolandırıcısı var mı işte bu kadar imkansızlar içersinde Tatvan’a hizmeti yine biz yaptık. Niye biliyor musunuz niye çünkü Abdullah Ok’un evinde ayakkabı kutusu yok, çelik kasayı yok, bu hırsızlık yapmaz.” şeklinde konuştu.

“BAŞBAKAN BOYKOT EDİN DİYOR AMA”

“Başbakan çıkıp şunu bunu boykut edin diyor ya biz bunu demiyoruz.” diyen Demirtaş, şöyle konuştu: “Ama Kürt halkının kimliğine, inancına, tarihine, iradesine saygı duymayanlar bu pazarda yer bulamayacaklardır. Hiç boykota gerek yok, size saygı duyanların ancak bu pazarda yeri olacaktır. Onu da siz sağlayacaksınız siz, biz birbirimize yeteriz. Bu hırsızlardan, yolsuzluğa boğazına kadar, gırtlağına kadar, alçaklığa batmış olanlardan çare beklemek bizim acizliğimiz olur, bu kadar aciz olmadığımızı 30 martta göstermeye hazır mı Tatvan.”



CİHAN

Yorumlar