Selahaddin Eyyubi Üniversitesi’nden Mardin Valisi Cengiz’e ziyaret

Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Üniversitesi (SEU) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan ve Genel Sekreter Hüseyin Erdoğan, Mardin Valisi Ahmet Cengiz’i ziyaret etti. SEU Rektörü Doğan, Vali Cengiz’e üniversite hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Doğan,...

Google Haberlere Abone ol
Selahaddin Eyyubi Üniversitesi’nden Mardin Valisi Cengiz’e ziyaret

Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Üniversitesi (SEU) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan ve Genel Sekreter Hüseyin Erdoğan, Mardin Valisi Ahmet Cengiz’i ziyaret etti. SEU Rektörü Doğan, Vali Cengiz’e üniversite hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Doğan, SEU’nun, 2014-2015 eğitim öğretim yılında 5 programla eğitime başlayacağını belirtti. Yurt dışından da öğrenci alacaklarını ifade eden Doğan, hedeflerinin kaliteli bir eğitim olduğunu vurguladı. Rektör Doğan, “5 fakülte ve 50 program hedefiyle yola çıktık. İlk yılımızda 5 programa öğrenci alacağız. İngilizce dil eğitimini önemsiyoruz. Bu nedenle iyi bir İngilizce hazırlık eğitimi vereceğiz. Dileyen öğrencilerimiz, İngilizce hazırlık eğitimlerini ABD’de alabilecekler. Ayrıca, bazı bölümlerde Kürtçe dil eğitimi de vereceğiz.” dedi.

Eğitim yatırımlarının bölge için gerekli ve yerinde olduğuna işaret eden Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Selahaddin Eyyubi Üniversitesi’nin açılmasından duyduğu memnuniyet dile getirdi. Kendisinin de akademisyen kökenli olduğunu hatırlatan Cengiz, bölgenin en öncelikli ihtiyaçlarından birinin eğitim olduğuna söyledi. Vali Cengiz, üniversitenin İngilizce ile ilgili hassasiyetinin ‘kaliteli eğitim’ ve ‘yetişmiş nitelikli bireye işaret olduğunu kaydetti. Bazı bölümlerinde Kürtçe dil eğitiminin verilmesinin de zenginlik olduğunun altını çizen Cengiz, Selahaddin Eyyubi Üniversitesi’nin, bölgenin ihtiyaç duyduğu kaliteli eğitime ulaşımı kolaylaştıracağına inandığını sözlerine ekledi.

Ziyaretin ardından Rektör Doğan, üzerinde Vali Cengiz’in isminin yazılı olduğu Selahaddin Eyyubi Üniversitesi’ni simgeleyen işlemeli bakır bir tabak sundu. Cengiz de konuğuna üzerinde Mardin’in tarihi dokusunun resmedildiği bir plaket verdi.

CİHAN

Yorumlar