Selahaddin Eyyubi Üniversitesi: TBMM güçlü yarınların temelini attı

Diyarbakır'ın ilk vakıf Üniversitesi olan Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Rektörü Prof.

Google Haberlere Abone ol
Selahaddin Eyyubi Üniversitesi: TBMM güçlü yarınların temelini attı

Diyarbakır'ın ilk vakıf Üniversitesi olan Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 94. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. TBMM güçlü yarınların temelini attığını belirten Doğan,"23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılması, milletimizin kurtuluşuna zemin hazırlayan ve ülkenin önüne yeni ufuklar açan bir dönüm noktasıdır." dedi.

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, yaptığı yazılı açıklamada ,23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı. Mustafa Kemal önderliğinde yürütülen bağımsızlık savaşının karargâhı olan TBMM, kararları ve onurlu duruşuyla bu büyük mücadeleye millete güç verdiğini anlatan Doğan,"Millet Meclisi, sadece kurtuluş mücadelesini başarıya ulaştırmamış, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun da kaynağı olmuştur. Millet iradesinden aldığı güçle Cumhuriyet’i ilan eden Yüce Meclis, Türkiye’nin modern dünyayla bütünleşme sürecinde kapsamlı reformları hayata geçirmiş, güçlü yarınların temellerini atmıştır." ifadelerini kullandı.
Selahaddin Eyyubi Üniversitesi olarak bir eğitim kurumu olmanın bilinci ile çocuklarımızla ilgili görev ve sorumluluklarımızı yerine getireceklerini ifade eden Doğan," Bunun için geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza mesleki becerileri kazacak, araştırma yöntemlerini öğretecek, sorumluluk sahibi ve erdemli bireyler olmaları için gerekli sosyal, psikolojik ve teknik alt yapıya sahip, bir yüksek eğitim ve öğrenim ortamı sağlayacağız. Bu sayede çocuklarımız yenilikçi, girişimci, özgür düşünce yeteneği kazanmış bireyler olarak yaşama kazandıracağız. Bu duygu ve düşüncelerle aziz şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar