Selahaddin Eyyubi Üniversitesi fuarda yoğun ilgi gördü

Diyarbakır’ın ilk vakıf üniversitesi Selahaddin Eyyubi, katıldığı 5. Diyarbakır Kitap ve Eğitim Fuarı’nda yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Üniversite standını ziyaret eden vatandaşlar, “Keşke daha önce eğitime açılmış olsaydınız”...

Google Haberlere Abone ol
Selahaddin Eyyubi Üniversitesi fuarda yoğun ilgi gördü

Diyarbakır’ın ilk vakıf üniversitesi Selahaddin Eyyubi, katıldığı 5. Diyarbakır Kitap ve Eğitim Fuarı’nda yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Üniversite standını ziyaret eden vatandaşlar, “Keşke daha önce eğitime açılmış olsaydınız” ifadesiyle ilgilerini gösterdi.

Fuar merkezinin ‘Eğitim’ bölümünde stant açan Selahaddin Eyyubi Üniversitesi, 6 gün boyunca ziyaretçi akınına uğradı. Vatandaşlar, üniversite standına gelerek, Selahaddin Eyyubi Üniversitesi’nin hedefleri ve çalışmaları hakkında bilgi aldı. Üniversite öğretim görevlileri, stantta hazır bulunarak, ziyarete gelen vatandaşların sorularını yanıtladı. Standı ziyaret edenlere üniversitenin tanıtım broşürü, kalemi, not defteri, dosya ve çantasından hediye edildi.

Öğretim Görevlisi Kenan Bora, Selahaddin Eyyubi standına büyük bir teveccühün olduğunu söyledi. Diyarbakır’da yeni bir üniversitenin açılmasının insanları sevindirdiğini gözlemleyen Bora, “Binlerce ziyaretçi bu üniversite açıldığı için bizlere teşekkür etti. Selahaddin Eyyubi isminin seçilmiş olmasından duydukları memnuniyeti de dile getirdiler.” dedi.

Öğretim Görevlisi Mustafa Akgül de ziyaretçilerin altı çizilmesi gereken ifadelerinden birinin “Keşke daha önce bu üniversiteyi açmış olsaydınız. Neden 4-5 yıl önce açmadınız bu üniversiteyi.” olduğunu söyledi.

İngilizce bölümü öğretim görevlisi Akgül, bir yıl İngilizce hazırlık eğitiminin özellikle öğrencileri heyecanlandırdığını da ifade etti. Akgül, bazı bölümlerde Kürtçe dil eğitimi seçeneğinin de vatandaşı sevindirdiğini kaydetti.

Hemşirelik Bölümü Arş. Gör. Habib Balsak da bu yoğunlukta bir ilgiyi beklemediklerini itiraf etti. İnsanların “Diyarbakır’da bir vakıf üniversitesinin açılması bu bölgede olumlu bir hava estirecek” ifadelerini kaydeden Arş. Gör. Balsak, üniversite adayı gençlerin “en kısa zamanda daha çok bölüm ve daha fazla kontenjan” beklentisi içerisinde olduğunu sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar