Şehzade Mehmet'in matematik yarışmasına yoğun ilgi

Dünya Matematik Olimpiyatları'nda elde ettiği 4 ikincilik ve bir üçüncülüğü Manisa ve ilçelerindeki ortaokulları ile paylaşmak isteyen Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi, her yıl düzenlediği İlköğretim Okulları Matematik Yarışması'nın...

Google Haberlere Abone ol
Şehzade Mehmet'in matematik yarışmasına yoğun ilgi

Dünya Matematik Olimpiyatları'nda elde ettiği 4 ikincilik ve bir üçüncülüğü Manisa ve ilçelerindeki ortaokulları ile paylaşmak isteyen Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi, her yıl düzenlediği İlköğretim Okulları Matematik Yarışması'nın bu yıl 13.'sünü yaptı.

    Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi'nin matematikte hedefi, artık dünya birinciliği. Düzenlenen yarışmaya 7. ve 8. sınıflarda 52 okuldan 350 öğrenci katıldı. Katılımın üst düzeyde olduğu sınavda öğrenciler, matematik seviyelerini ölçme imkanı buldu. Sabah erken saatlerde sınava gelen öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlendi. Sınavdan önce Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi, her öğrenciye içinde değişik kırtasiye malzemelerinin olduğu kalem kutusu ve meyve suyu hediye etti. Sınavda öğrenciler, 30 matematik sorusu çözdü.

    Manisa merkez ve ilçelerinden velileri ile birlikte gelen öğrenciler, salon numaralarına göre sınav gözetmenleri tarafından sınıflara alındı. Sınavda başarılı olan öğrencilere, öğretmenlerine ve okullarına değişik ödüller, plaket ve başarı belgeleri verilecek. Sonuçlar, salı günü Özel Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları'nın internet sitesinden duyurulacak.

    Yarışmanın genel koordinatörü olan matematik öğretmeni Muhammet Tekin, "Türkiye'nin bu altın beyinleriyle, bu sayı cambazlarıyla ne kadar övünsek azdır. Madalya alsın veya almasın yarışma cesareti göstermek, matematik konusundaki yetenekli gençleri keşfetmek en büyük kazancımızdır diye düşünüyorum. Bu öğrencilerin yetişmesindeki gayretlerinden dolayı tüm matematik öğretmenlerini kutluyorum. Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları olarak bu gençlerin, ileride ülkemizin ve dünyanın problemlerini sayıların dilini kullanarak çözeceklerine gönülden inanıyorum." dedi.

    Manisa Özel Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları Genel Müdürü Giray Kara da şunları söyledi: “Okulumuz, kurulduğu günden bu yana bilimsel çalışmalara hep önem vermiştir. Yetiştirdiğimiz öğrenciler, ulusal ve uluslararası bilim olimpiyatlarında Manisamızı ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmiş, ülkemize onlarca madalya kazandırmışlardır. Elde edilen bu dereceler sayesinde okulumuz, çok genç olmasına rağmen bilimde ve bilimsel çalışmalarda bir marka haline gelmiş ve herkesin takdirini kazanmıştır. Manisa, tarih boyunca çok büyük medeniyetlere beşiklik yapmış olan bir ilimiz. Tarihe yön veren insanlar burada, Manisa'da yetişmişlerdir. Bugün matematik yarışmasına katılan 350 öğrenciden birçoğu Türkiye'yi bilimde ileriye götüreceklerdir. Buna olan inancım sonsuz. Yarışmamıza ilgi, her geçen yıl biraz daha artmaktadır. Sınava giren tüm öğrencilere başarılar diliyorum." CİHAN

Yorumlar