Şehzade Mehmet öğrencilerinin projeleri TÜBİTAK'a davet edildi

Manisa Özel Şehzade Mehmet Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerinin projeleri, birinci aşamayı geçerek İzmir’de yapılacak TÜBİTAK sergisine davet edildi.

Google Haberlere Abone ol
Şehzade Mehmet öğrencilerinin projeleri TÜBİTAK'a davet edildi

Manisa Özel Şehzade Mehmet Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerinin projeleri, birinci aşamayı geçerek İzmir’de yapılacak TÜBİTAK sergisine davet edildi. Bu yıl 10 proje hazırlayan öğrencilerin iki projesi, TÜBİTAK tarafından İzmir’de tekrar sergilenecek. Manisa genelinden ise toplam beş proje başarılı oldu.

"Kombinatörikte Dizi Problemlerini Kolaylaştıran Formül" ve "Çocuk Evlerinin Ergenlerin Yaşam Doyumu ve Benlik Saygılarına Etkisinin İncelenmesi" isimli projelerle Şehzade Mehmet öğrencileri, 17-20 Mart 2014 arasında 12 bölge merkezi ilde düzenlenecek Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri bölge yarışmalarına katılacak. Projeyi hazırlayanlardan Samed Berin, “Projemizin konusu, sadece 0 ve 1’lerle oluşan 'n' uzunluğundaki bütün dizilerde, '01' görüntüsünün 'm' defa görünme sayısı üzerine çalışmalar ve bu çalışmaları kombinatorik uygulamalarıyla kolaylaştırmak.” dedi. Merve Ayer ise şunları söyledi: “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından, korunmaya muhtaç çocuk ve gençlerin yetiştirilmesi amacıyla hayata geçirilen çocuk evlerinin, burada kalan ergenlerin yaşam doyumu ve benlik saygılarının, aileleriyle kalan ergenlerin yaşam doyumu ve benlik saygılarından anlamlı bir şekilde farklılaşıp farklılaşmadığını belirlemeyi amaçladık.”

Öte yandan Şehzade Mehmet Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerinden Seyfettin Peynirci ve Atakan Korkmaz'ın hazırladığı "CANOPRO" projesi, ABD'nin Teksas eyaletinin Houston şehrindeki olimpiyata davet edildi. Peynirci, yaptığı açıklamada, “Projemizin konusu, insanların oluşturdukları atıkların doğaya tekrar kazandırılıp tahrip edilen bölgelerin rekreasyonla yeniden düzenlenmesini sağlamak.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar