Şehitlerimiz için mevlüt okutuldu

Darbe girişimine karşı çıkarken hayatlarını kaybeden şehitler için Yüksekova'da mevlit okutuldu

Google Haberlere Abone ol
Şehitlerimiz için mevlüt okutuldu
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı çıkarken hayatlarını kaybeden şehitler için Yüksekova'da mevlit okutuldu.

Mermur-Sen Konfederasyonunca düzenlenen ve Yüksekova Öğretmen Evi bahçesinde Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Türkçe ile Kürtçe Mevlid-i Şerif ve ilahiler okundu.
İlçe Müftüsü Mehmet Korkut, AK Parti İlçe Başkanı Müslüm Okyay, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte, şehitler için dualar edildi ve sela okundu.

Yemek ikram edilen programda, telefon bağlantısıyla vatandaşlara hitap eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 15 Temmuz'da yaşanan karanlık darbe girişiminin ardından Türkiye'nin aydınlık bir sabaha uyandığını söyledi.

Milletin, ayarı bozuklara ayar verdiğini vurgulayan Yalçın, şöyle devam etti:

"Türkiye'de millet, iradesini hakim kılan süreci tahkim ederek en anlamlı duruşu sergiledi. Eğer Türkiye, 16 Temmuz'a karanlıklarla uyanmış olsaydı Türkiye'nin toparlanması mümkün olmayabilirdi. Türkiye, önemli bir kritik süreci atlattı. Millet, burada onurlu durarak iradesine sahip çıktı. Geçmiş darbe dönemlerinde siyasi partiler beraber hareket etme cesareti gösterememişti ama bu süreçte ülkenin Başbakanı olayın bir darbe girişimi olduğunu ve teslim olmayacaklarını ifade ettikten sonra anamuhalefet partisi, diğer muhalefet partilerinin tamamı darbe girişiminin karşısında durarak millete cesaret vermiştir. Bu anlamda duruşunu gösteren herkese teşekkür ediyoruz."

15 Temmuz'dan bu yana demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar, programın ardından eylemlerine devam etti.

Yorumlar