Şehitler mezarı başında anıldı

Osmaniye’de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Şehitler mezarı başında anıldı

Osmaniye’de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.

İlk olarak Asri Mezarlıktaki Şehitlik Anıtı'na çeleklerin sunumuyla başlayan tören, saygı duruş, askeri manganın saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Buradaki törene Vali Dr. Mehmet Oduncu, Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Belediye Başkanı Kadir Kara, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ersin Kaya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehitlik şeref defterini imzalayan Vali Oduncu, Türk milletinin, tarih boyunca vatanı ve istiklali için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadığını ve gurur kaynağı olan büyük zaferlere imza attığını belirtti. Şehit ve gazilerin hiçbir değerle ölçülemeyecek fedakârlıklarının, milletin tarih boyunca özgür yaşamasını sağladığını ifade eden Oduncu, “Yakın tarihimizde kazanılan Çanakkale Zaferi şüphesiz milletimizin var oluş mücadelesinin eşsiz destanlarından biridir.” diye konuştu.

Şehitlikteki tören, Kur’an-ı Kerim okunması ve duanın ardından Vali Oduncu ve beraberindekilerin şehitlerin mezarlarına karanfil bırakması ile sona erdi.
CİHAN

Yorumlar