Şehitkamil ve Özdemir Bey anıldı

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi, 25 Aralık Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92.

Google Haberlere Abone ol
Şehitkamil ve Özdemir Bey anıldı

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi, 25 Aralık Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümünde Gaziantep savunmasının kahramanlarından Şehitkamil ve Özdemir Bey’i törenle andı.

Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen törene, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Garnizon Komutanlığı Temsilcisi Albay Ali Barut, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, askeri erkan ile çok sayıda öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Gaziantep savunmasının ilk şehidi olan Şehitkamil, İstasyon Caddesi üzerinde annesinin de heykelinin bulunduğu anıt önünde anıldı.

Şehitkamil’in Antep Savunması’nın önemli simgelerinden biri olduğunu belirten Başkan Rıdvan Fadıloğlu, şunları kaydetti: Antep gururla taşıdığı Gazi unvanıyla bu muhteşem geçmişin en önemli tanığıdır. Gaziantep’in kurtuluş mücadelesi birçok açıdan büyük önem taşımaktadır. Bu mücadeleyle kurtuluş savaşının bir meşalesi yakılmış ve vatan toprakları söz konusu olduğunda Türk ulusunun neler yapabileceği dünyaya ispatlanmıştır.”

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri daha sonra Özdemir Bey’in mezarının bulunduğu Asri Mezarlığa geçti. Bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı’nın ardından, Kaymakam Mehmet Aydın, Garnizon Komutanlığı Temsilcisi Albay Ali Barut Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Özdemir Bey’in mezarına çiçek buketleri bıraktı. Özdemir Bey’in hayatının anlatılmasının ardından, okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile birlikte dualar okundu.
CİHAN

Yorumlar