Şehit yakınlarından milletvekillerine ilginç tepki

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimler Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Ali Yavuz, bir partinin 30 kadar milletvekiline karşı Meclis'te bulunan çok sayıda milletvekilinin tepki göstermemesini eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Şehit yakınlarından milletvekillerine ilginç tepki

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimler Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Ali Yavuz, bir partinin 30 kadar milletvekiline karşı Meclis'te bulunan çok sayıda milletvekilinin tepki göstermemesini eleştirdi. Yavuz, “Milletimize ve bayrağımıza hakaret eden malum partinin milletvekillerine terör örgütünün reklamını yaptırıyorlar. Sonra bizlere neden tepki göstermiyorsunuz diye laf atıyorlar. Ama malum partinin milletvekilleriyle aynı masada oturup çay içiyorlar.” dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimler Derneği Kayseri Şubesi, kısa zaman önce Kayseri il teşkilatını açan Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) bürosu önüne giderek protesto etti. Şehit aileleri ve gaziler, protestoda Türkiye’nin huzurunu kaçıranların Kayseri’nin de huzuru kaçırmak için il teşkilatı açtıkları belirtildi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimler Derneği Kayseri Şubesi’nden ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçen şehit aileleri ve gaziler, HDP önünde basın açıklaması yaptı. Burada açıklama yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimler Derneği Kayseri Şubesi Ali Yavuz, şehit aileleri ve gaziler olarak bu vatana karşılıksız bedel ödediklerini belirterek, şunları söyledi: “Biz her zaman ve bu halimizle bile bedel ödemeye hazırız, çünkü bizim bu vatandan başka bir vatanımız yok. Bu bayraktan başka bayrağımız da yok, çünkü bu bayrak rengini şehitlerimizin kanından almış ve üzerindeki ay yıldız bağımsızlığımızı simgelemektedir. Biz bu bayrağımızın gölgesi altında rahat yaşayabiliyorsak şehitlerin ve gazilerin hizmetinden dolayıdır. Maalesef Türkiye'mizin her zaman huzurunu kaçırmaya çalışan malum partinin sözcüleri ve milletvekilleri Kayseri'mizin huzurunu kaçırmak için il teşkilatlarını açmışlardır. Biz şehit aileleri ve gaziler olarak üzüntülüyüz. Bir toplumun hakkını savunmak adı altında eylemler yapıyorlar.”

Ali Yavuz, kimseyle sorunları olmadığını, sorunlarının Türkiye'nin huzurunu kaçıranlarla olduğunu ifade ederek, “Bu kişilere karşı Türkiye Cumhuriyeti olarak dimdik ayakta durmamız gerekiyor. Biz bölücüleri aramızda görmek istemiyoruz. Huzurlu olan Kayseri'mizin huzurunu da kaçırmalarını istemiyoruz. Yetkililere sesleniyoruz, bir an önce bunların büroları mı kapanacak, gereken neyse yapsınlar. Bizlerin sabrını fazla zorlamasınlar." ifadesini kullandı.

Meclis'teki milletvekillerine de tepki gösteren Yavuz, sözlerine şöyle devam etti: “Malum partinin milletvekilleri milletimize ve bayrağımıza hakaretlerde bulunuyorlar. Burada siyasilerimize seslenmek istiyorum. Meclisimizde bulunan milletvekilleri, 30 milletvekiline karşı gelemiyor. Terör örgütünün reklamını yaptırıyorlar. Onları rahatça konuşturuyorlar. Seslerini çıkartmıyorlar. Sonra bizlere neden tepki göstermiyorsunuz diye laf atıyorlar. Bizlere laf atanlara söylüyoruz. Orada terör örgütünün sözcülüğünü yapan malum partinin milletvekilleri ile aynı masada oturup çay içerken bizleri sokağa kimsenin dökmeye hakkı yok. Bizim canımız yandı ve bu tür eylemlerde de canımız yanıyor.” Şehit aileleri ve gaziler açıklamalarını yaptıktan sonra bina önünden ayrıldı. CİHAN

Yorumlar