Şehit yakınları: O bayrak indiği gün biz bir daha öldük

Babalar gününde Edirnekapı Şehitliği, şehit yakınlarıyla doldu. Şehitlikleri ziyaret ederek dua eden şehit yakınları, yetkililerin ilgisizliğinden yakındı. Diyarbakır Lice'de Türk Bayrağı'nın indirilmesine tepki gösteren bir şehit yakını...

Google Haberlere Abone ol
Şehit yakınları: O bayrak indiği gün biz bir daha öldük

Babalar gününde Edirnekapı Şehitliği, şehit yakınlarıyla doldu. Şehitlikleri ziyaret ederek dua eden şehit yakınları, yetkililerin ilgisizliğinden yakındı. Diyarbakır Lice'de Türk Bayrağı'nın indirilmesine tepki gösteren bir şehit yakını ise "O bayrak indiği gün biz bir daha öldük. O bayrağın inmemesi lazımdı. O bütün şehitlerin kanıyla meydana gelen bir bayraktı." ifadelerini kullandı.

15 Haziran Dünya Babalar Günü çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Edirnekapı Şehitliğinde hüzün hakimdi. Oğullarını çeşitli olaylarda şehit veren aileler, sabah saatlerinde Edirnekapı Şehitliği’ne akın etti. Şehitleri için bol bol dua okuyan aileler, yetkililerin ilgisizliğinden yakınarak son yaşanan bayrak indirme olayına tepki gösterdi.

‘O BAYRAK İNDİĞİ GÜN BİZ BİR DAHA ÖLDÜK’

Son yaşanan bayrak indirme olayı için yetkililere tepki gösteren şehit annesi Neriman

Taş, “Babalar günü için buradayız. Babalığın tadını çıkaramadı çocuğum. Babası sabah 08.00’dan beri buradaydı daha yeni gitmiş buradan. Kendisi zaten babalığın tadını çıkaramadı. Üç buçuk yaşında çocuğu vardı. Bak şimdide ne oluyor? Bizim bayraklar iniyor. Bak bunlar daha babalığın tadını çıkaramadan canını verdiler Türkiye için ama bizim bayraklarımız aşağıya iniyor. Bu bayraklar indiği gün biz bir daha öldük. O bayrağın inmemesi lazımdı. O bütün şehitlerin kanıyla meydana gelen bir bayraktı.” diye konuştu.

Oğlunu bir buçuk yıl önce şehit veren Zeynep Yıldız ise duygularını gözyaşları içinde anlattı. Yetkililerin ilgisizliğinden yakınan Yıldız, “Bir tane oğlum vardı benim onu da aldılar. Biz zaten her gün buradayız. Bir buçuk yıl oldu biz her gün buradayız. Çünkü başka evimiz yok. Hiç kimse biz şehit ailelerine sahip çıkmadı. Biz orada burada duyuyoruz o kadar para verildi diyorlar ama hiçbiri ortada yok. Hep yalan. Hep sahip çıkıyoruz diyorlar, öyle gözüküyor ama hepsi yalan sahip çıkılmıyor. Bugün babalar günü eşimi hiç kimse aramadı. Arayıp da babalar günün kutlu olsun demediler. Anneler gününde bile beni hiç kimse aramadı ben isterdim ki mesela bir yerlerden gelsinler anneler günümü kutlasınlar. Beni hatırlamalarını isterdim. Yetkililerden hiç kimse aramadı. Birileri gelsin, gitsin bizi sorsun ilgilensin isterdik yani. Ama gelmediler.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar