Şehit pilotlar son yolculuğuna uğurlandı

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde iki askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan 4 pilotun cenazesi memleketlerinde toprağa verildi.

Google Haberlere Abone ol
Şehit pilotlar son yolculuğuna uğurlandı

Akçadağ'da dün iki askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Kurmay Binbaşı Salih Sezer ile Hava Pilot üsteğmenler Osman Onur Özkaya, Zeynel hür Özbahçeci ve Yasin Atalay için Malatya Havalimanında merasim düzenlendi. Askeri törenin arkasından şehitlerin naaşı memleketlerine gönderilerek toprağa verildi.

ESKİŞEHİR

Hava Pilot Kurmay Binbaşı Salih Sezer memleketi Eskişehir'de göz yaşları arasında toprağa verildi.

 

Reşadiye Camii’nde düzenlenen cenaze törenine; Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Muharip Hava Kuvveti ve Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, öteki protokol üyeleri, askeri erkan, şehidin yakınları ve yurttaşlar katıldı.

Cenaze namazı öncesi Bakan Avcı ve beraberindekiler, şehidin babası Mehmet Sezer, anası Ayşe Sezer ve benzeri Hatice Sezer’e başsağlığı dileklerini iletti. Şehidin babası Mehmet Sezer, anası Ayşe Sezer ve benzeri Hatice Sezer, askeri erkan nezaretinde güçlükle ayakta durabilirken, 8 yaşındaki kızı Rana Zeynep’in ise hiç bir şeyden habersiz tavırları yürekleri burktu. Şehidin Rana Zeynep’in yanı dizi 4 yaşında Ayşe Sena adında bir kız çocuğu daha bulunduğu öğrenildi.

İkindi namazına müteakip Eskişehir İl Müftüsü Niyazi Ersoy sebebi ile kıldırılan cenaze namazının arkasından Sezer’in naaşı, askerlerin omzunda top arabasına konularak defnedileceği Vişnelik Hava Şehitliği’ne götürüldü.

ŞEHİDİN BİR YAKINI CENAZE TÖRENİ ESNASINDA BAYILDI

Öte yandan cenaze namazının arkasından tam şehidin naaşının omuzlara alınacağı sırada adının Mustafa bulunduğu öğrenilen şehidin bir yakını baygınlık geçirdi. Baygınlık geçiren insana ilk müdahaleyi sağlıkçı askeri personel yaparken daha sonra şahıs, 112 Acil Servis ekipleri sebebi ile hastaneye kaldırıldı.

Bu arada, namaz sonrası cenazenin top arabasına götürülmesi esnasında tabutu taşımak dileyen şehit yakınları ve birtakım katılımcılara görevli askerler uyarıda bulunarak izin vermedi.

KONYA

Şehit Pilot Üsteğmen Zeynel hür Özbahçeci’nin (29) cenazesi Malatya’da düzenlenen törenin arkasından uçakla Konya’ya, buradan da helikopterle Ereğli’ye getirildi.

 

6 GÜN ÖNCE BABAANNESİNİ KAYBETMİŞTİ

Ereğli’de 6 gün evvela kaybettiği babaannesinin evinin önüne getirilen şehit için helallik alındı. Şehidin halası Fatma Fidancı, gözyaşları arasında, “Hani beni Malatya’ya götürecektin” diyerek gözyaşı dökerken, yakınları kocaman üzüntü yaşadı.

Şehit pilotun cenazesi daha sonra namazın kılınacağı Ulu Camii’ne götürüldü. Cenaze namazına, şehidin yakınları, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Konya Valisi Muammer Erol, Konya 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Muhittin Fatih Sert ve askeri erkan, Ereğli ilçesi protokolü ve fazla aşırı sayıda yurttaş katıldı. Cenaze namazı öncesi şehidin benzeri Meltem Özbahçeci tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar sebebi ile cenaze namazının kıldırılmasının arkasından omuzlara tahsil edilen şehidin naaşı Meydanbaşı Şehitliği’nde dualarla defnedildi. 

İZMİR

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Beşikcioğlu Camii’nde düzenlenen törende, his dolu anlar yaşandı. Törende, şehit benzeri Miraç Özkaya, eşinin Türk bayrağına sarılı tabutunu öperek gözyaşlarına boğuldu. Eşinin tabutunu defalarca öpen Miraç Özkaya, "Çok pişman olduğum şeyler var. Seninle ilgilenemedim. Sabah 6'da gidiyordu ve akşam 7'de geliyordu görüşemiyorduk zaten. Hadi kalk buradan bu düş olsun" diye konuştu.

 

Annesinin kucağında olan 2 yaşındaki oğlu Doruk Özkaya ise babasının şehit olduğundan habersiz çevresi seyretmesi ise yürekleri dağladı.

“DİMDİK DURACAĞIM SEN HAKKINI HELAL ET”

Öte yandan, şehit Hava Pilot Yüzbaşı Onur Özkaya’nın anası Aynur Özkaya ve babası Cengiz Özkaya’da, törende gözyaşlarına hakim olamazken, çiftin ayakta durmakta zorlandığı gözlendi. Şehit anası Aynur Özkaya törende baygınlık geçirirken, şehit babası Cengiz Özkaya'yı ise Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk teselli etti.
Şehit anası Aynur Özkaya, oğlunun tabutuna sarılarak, “Dimdik duracağım sen hakkını helal et. Sen şimdi havalardasın, her vakit olmak istediğin yerdesin biliyorum. Sen oradan bizi izliyorsun. Ağlamayacağım” dedi. Aynur Özkaya’nın yürekleri sızlatan bu sözleri ise herkesi duygulandırdı.

ŞEHİT BABADAN OĞLUNA ASKER SELAMIYLA VEDA

Şehit babası Cengiz Özkaya ise cenaze töreninde oğluna asker selamıyla veda etti. Şehit pilot Yüzbaşı Onur Özkaya’nın Türk bayrağına sarılı naaşı, Beşikcioğlu Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, omuzlarda top arabasına konularak Kadifekale Mezarlığına defnedildi.

Yaklaşık bin bireyin katıldığı ve askeri törenle uğurlanan Hava Pilot Yüzbaşı Onur Özkaya’nın cenazesine, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, belediye başkanları, milletvekilleri, fazla aşırı sayıda askeri erkan, yakınları, arkadaşları ve onlarca yurttaş katıldı.

İSTANBUL

Şehit üsteğmenin cenazesi Malatya’da düzenlenen törenin arkasından askeri kargo uçağıyla İstanbul’a gönderildi. Cenaze, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda askeri törenle karşılandı. Askerler sebebi ile omuzlara tahsil edilen şehit cenazesi, merasim mangası sebebi ile cenaze arabasına taşındı.

Şehit Atalay ile müşterek anası Kadriye Atalay ve babası Ali Nihat Atalay da İstanbul’a geldi. Şehidin yakınlarının güçlükle ayakta durduğu ve gözyaşı döktükleri görüldü. Bazı şehit yakınları, tabuta sarılarak uzun vakit ağladı.

YARIN DEFNEDİLECEK

Yasin Atalay’ın cenazesi GATA Hastanesi’ne gönderildi. Şehit Üsteğmen Yasin Atalay, yarın Selimiye Camii’nde düzenlenecek cenaze töreninin arkasından Edirnekapı Şehitliği’ne defnedilecek.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar