Şehit Mezarında Yürek Yakan Not: Doğum Günün Kutlu Olsun Babacığım

Çorum'da, Piyade Uzman Çavuş Mustafa Aslan'ın kabrine bırakılan, üzerinde 'Doğum günün kutlu olsun babacığım' notu bulunan bir buket çiçeği görenler duygulu anlar yaşadı.

Google Haberlere Abone ol
Şehit Mezarında Yürek Yakan Not: Doğum Günün Kutlu Olsun Babacığım

Çorum'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü sene dönümü nedeni ile şehitlikte merasim düzenlendi.

Piyade Uzman Çavuş Mustafa Aslan'ın kabrine bırakılmış ve üstünde 'Doğum günün kutlu olsun babacığım' notu bulunan bir buket çiçeği görenler alıngan anlar yaşadı.

DUYGUSAL ANLAR

Çorum'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü sene dönümü nedeni ile şehitlikte düzenlenen merasim Valilik, Jandarma, Belediye, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği'nin şehit anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunmasının peşinden merasim kıtası şehitler için saygı atışı yaptı. Daha sonra Çorum Valisi Ahmet Kara, şehitlik onur defterini imzaladı. Vali Kara'nın konuşmasının peşinden törene gelenlar şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı. Kur'an-ı Kerim okunarak İl Müftüsü Mehmet Aşık yönünden dua edildi. Şehitlik ziyareti esnasında şehit aileler de duygusal anlar yaşadı. Bazı şehit yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

AĞLATAN BİR BUKET ÇİÇEK

Öte yandan Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 2011 yılında şehit azalma gösteren 27 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Mustafa Aslan'ın mezarının üstünde kabrine bırakılmış ve üstünde 'Doğum günün kutlu olsun babacığım' notu bulunan bir buket çiçeği görenler alıngan anlar yaşadı. 5 Mart 1982 doğum tarihli ve 2 çocuk babası bulunan şehit Piyade Uzman Çavuş Mustafa Aslan'ın çocukları 10 yaşındaki Zeynep ve 8 yaşındaki Efe Aslan'ın babalarının doğum gününde kabrine çiçek buketini bıraktığı söylendi. Ziyaret esnasında şehit babası Ali Aslan ve şehit anası Samiye Aslan oğullarının mezarı matbuatta dua edip gözyaşı döktü.

OĞULLARINI UNUTMADILAR

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nin kırsal kesiminde 2008 yılında PKK'lı teröristlerle çıkan arbedede şehit düşen, Jandarma Komando Astsubay Onur Bakbak'ın babası Aydın ve anası Fatma Bakbak oğullarının mezarı başında dakikalarca gözyaşı döktü. Şehit kabirlerine karanfil bırakılmasının peşinden şehitlikteki merasim sona erdi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar