Şehit er Metin Özüarı toprağa verildi

Askerlik görevini yaptığı Ağrı’nın Patnos ilçesinde bulunan 3. Jandarma Komando Alayı mutfağında üzerine sıcak su dökülmesi sonucu şehit olan Jandarma Er Metin Özüarı (20), memleketi Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar...

Google Haberlere Abone ol
Şehit er Metin Özüarı toprağa verildi

Askerlik görevini yaptığı Ağrı’nın Patnos ilçesinde bulunan 3. Jandarma Komando Alayı mutfağında üzerine sıcak su dökülmesi sonucu şehit olan Jandarma Er Metin Özüarı (20), memleketi Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde gözyaşları içinde toprağa verildi.

1994/1 tertip olarak askere alınarak asıl mesleği aşçılık olduğu için 3. Jandarma Komando Alayı mutfağında görevlendirilen Metin Özüarı, geçen hafta içerisinde yemek için hazırladığı kazandaki suyun üzerine devrilmesi nedeniyle ağır yaralandı. Patnos Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalesinin ardından Ankara'daki Gülhane Askeri Tıp Akademisine (GATA) sevk edilen Özüarı, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.

Şehidin cenazesi Ankara GATA’dan özel cenaze aracı ile memleketi Ortahisar beldesi Ulus Meydanına getirildi. Cenaze başında iki asker saygı duruşunda bulundu. Cenazeye katılmak üzere beldeye gelen Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ile Ürgüp ilçe kaymakamı Tuğba Yılmaz, tören öncesi şehidin babası Mehmet Özüarı ile abisi Mustafa Özüarı’ya başsağlığı diledi. Tarihi Ortahisar Kalesi ile çevresinde bulunan işyerlerine Türk Bayrakları asıldı.

Şehit Özüarı, İkindi namazına müteakip Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrasında belde mezarlığında toprağa verildi.

Törene Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Ürgüp ilçe kaymakamı Tuğba Yılmaz, ilçe ve belde belediye başkanları ile birlikte kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. CİHAN

Yorumlar