Şehit çift, Belediye Başkanı Sedefçi'yi gözyaşına boğdu

Tunceli’de 2011 yılında teröristlerce şehit edilen komiser Cem Kerman eşi Dilay Kerman adına yaptırılan çeşmesinin açılışında Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi gözyaşlarını tutamadı.

Google Haberlere Abone ol
Şehit çift, Belediye Başkanı Sedefçi'yi gözyaşına boğdu

Tunceli’de 2011 yılında teröristlerce şehit edilen komiser Cem Kerman eşi Dilay Kerman adına yaptırılan çeşmesinin açılışında Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi gözyaşlarını tutamadı.

Daha önce şehir merkezinde açılan bir bulvara şehit komiser ve eşinin ismini veren Edirne Belediyesi, onlar adına Jandarma Kavşağı’nda bir çeşme yaptırılarak bir veda örneği daha gösterdi.
Çanakkale Zaferi’nin kazanıldığı ve 99. Yıldönümü kutlamalarının yapıldığı günde çeşmenin açılışı gerçekleştirildi. Çeşmenin açılışına Edirne Vali Yardımcısı Nedim Irmak, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, şehidin babası Ercan ve annesi Gülsen Kerman katıldı.
Açılış töreninde Başkan Hamdi Sedefçi ve şehidin annesi gözyaşlarını tutamadı.
Baba Ercan Kerman ise metanetini korudu. Açılışta konuşan Edirne Vali Yardımcısı Nedim Irmak, Türk milleti olarak vatanımız, milletimiz, devletimiz ve bayrağımız için hiçbir zaman canımızı vermekten sakınmadıklarını ifade etti.

Cem Kerman adına yaptırılan çeşmenin açılış töreni için bir araya geldiklerini belirten Irmak, açılışın 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 99. Yıldönümüne denk getirilmesini çok anlamlı bulduğunu kaydetti.

Cem Kerman başta olmak üzere diğer bütün şehitleri rahmet ve minnetle andığını dile getiren Irmak, "Kendi adına yaptırılan bu güzel çeşmeden su için vatandaşlarımızın suyunu içtikten sonra kendisine mutlaka tanrıdan rahmet dileklerini esirgemeyeceklerine inanıyorum." diye konuştu.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ise bugün 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü olduğunu belirterek bu tarihte tüm dünyanın Türk insanın onurunu, şerefini, yiğitliğini, vatan sevgisini destansı mücadelesini ibretle izlediğini kaydetti. Sedefçi, "Her zaman ülkemizi namusumuz, onurumuz gibi korumak için de ant içtik ve bu yolda ilerliyoruz. Keşke Cem ve Dilay şehit olmasaydı. Keşke hiçbir şehidimiz olmasaydı. Keşke hiçbir anne ve babanın yüreği yanmasaydı. Keşke hiçbir yere isimlerini vermeseydik. Keşke onlarla mutluluk içinde bir arada olabilseydik. Ama kader, ülke sevgisi, Allah sevgisi bizleri hep böyle üzüntülü günlere sevk etmiştir. Tabii biz yılmayacağız, sonsuza kadar bu cumhuriyeti korumak, kollamak ve yüceltmek için hep beraber savaşacağız. Ben çok değerli, sevgili evlatlarıma rahmet diliyorum. Tüm şehit ailelerimize başsağlığı diliyorum." açıklamasını yaptı.

Keşke Şehit babası Ercan Kerman, açılışta yaptığı konuşmada kendi üzüntüsüyle başkalarını rahatsız etmemeye çalıştığını söyledi. Buna hakkının olmadığını dile getiren Kerman, insanlarla mümkün olduğunda gülüp şakalaşmaya çalıştığını anlattı. 2,5 yıl önce meydana gelen bu olayın hemen ardından gözlerimde yoğun bir biçimde çaresizlik hissettiğini ifade eden Kerman, "Bir şey yapamamak, hiçbir şeye engel olamamak. Tam anlamıyla çaresiz bir durumda hüzün vardı. O çaresizliği yavaş yavaş yok ettim." dedi.

Burada çocuklarının adının yaşatılmaya çalışılmasından acılarını biraz olsun hafiflettiğini kaydeden Kerman, belediye başkanının cadde ve çeşmeye çocuklarının isimlerini vermesinden mutluluk duyduğunu ifade etti.
CİHAN

Yorumlar