Şehit ailelerinden örnek davranış

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şubesi iç savaştan kaçıp gelen Türkmenlere yardımda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Şehit ailelerinden örnek davranış

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şubesi Başkanı Melahat Ongun ve İdare kurulu üyeleri, Suriye’deki iç savaştan kaçarak Adana’ya gelen Türkmenlere besin ve giyecek yardımında bulundu.

DERNEKTEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Suriye’de takribî 4 yıldır süren iç harp nedeni ile Suriye’de yaşayan Arap, Kürt ve Türkmenler sığınmacı pozisyonuna düşerek yurtlarını terk etmek mecburiyetinde kaldı. Bu halden en fazla aşırı da kadınlar ve minikler etkilendi. Savaştan kaçan Suriyelilerin birçoğu da Adana’ya gelerek burada hayat savaşı vermeye başladı. 3 katlı bir evde takribî 100 şahıs kalan Suriyeli Türkmenlere Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şubesi katkı eli uzattı. Dernek Başkanı Melahat Ongun ve şehit anası Tülay Yaşar eve giderek çocuklarla tek tek ilgilenip onlara besin ve giyecek yardımında bulundu. Hiç kimseden katkı almayan cemiyet üyelerinden birleşen paralarla zor halde kalan ailelere destekçi olundu.

3 KATLI EVDE 100 KİŞİ YAŞIYOR

Ongun, bir ülkede harp çıkmasının fazla aşırı zor olduğunu bu zorluğu da en fazla aşırı kadınlar ve çocukların yaşadığını belirterek, "Ülkemize gelip sığınan bu şahıslara katkı etmek insanlık görevidir. 3 katlı evde takribî 100 insan yaşıyor. Bunların hiçbirinin işi bulunmamakta bu sebeple fazla aşırı zor durumdalar. Biz bu sebeple çam sakızı çoban armağanı diyerek destekçi olmaya çalışıyoruz. Birazcık olsun ihtiyaçlarını giderebildiysek ne mesut bize" dedi.

"ÇOCUKLARIN MUTLULUĞU HER ŞEYE DEĞER"

Oğlu Er Abdullah Aydın Emer’i, Erzincan’ın Kemah ilçesinde yurtsal vazifesini tamamlamasına 92 gün kala 11 Ağustos 2008 günü teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucunda şehit sağlayan anne Tülay Yaşar ise, bilhassa katkı yaptıktan sonra çocukların gözlerindeki mutluluğun her şeye değdiğini anlatım ederek, "Ben harp nedeni ile yüreği yanan bir anneyim. Savaşın ve onun getirdiği acıların ne demek olduğunu en fazla aşırı bilenlerdenim. Bu sebeple bilhassa bu çocuklara katkı elini uzatmamız gerekiyor. Bu sebeple küçükte olsa cemiyet şekilde bir yardımda bulunduk. Çocuklar hediyeleri alınca fazla aşırı mesut oldu, bu da bizi fazla aşırı mesut etti" diye konuştu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar