Şehit aileleri: Türküyle, Kürdüyle, Laz'ıyla huzur içerisinde yaşamak istiyoruz

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Diyarbakır’da Türk bayrağının indirilmesine tepki gösterdi. Olayı şiddetle kınadıklarını belirten Dernek Başkanı Mustafa Hızal, "Bizler bu süreçte elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazır...

Google Haberlere Abone ol
Şehit aileleri: Türküyle, Kürdüyle, Laz'ıyla huzur içerisinde yaşamak istiyoruz

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Diyarbakır’da Türk bayrağının indirilmesine tepki gösterdi. Olayı şiddetle kınadıklarını belirten Dernek Başkanı Mustafa Hızal, "Bizler bu süreçte elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bütün kamu oyuna haykırdık. Derdimiz Türkiye Cumhuriyeti devletinin al bayrağı altında Türküyle, Kürdüyle, Alevi’si, Çerkez’i, Laz'ıyla huzur içerisinde yaşamak istiyoruz." dedi.

Şehit aileleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Şehit Aileleri ve Gazileri Dernek Başkanı Mustafa Hızal, Türk bayrağının indirilmesini kınadı. Dernek Başkanı Hızal, "Vatanını milletini ve bayrağını seven bizlerin sabrını taşırmak için ellerinden gelen her türlü çirkinliklerini yapmaya devam etmektedirler. Bizler bu süreçte elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bütün kamu oyuna haykırdık. Derdimiz Türkiye Cumhuriyeti devletinin al bayrağı altında Türküyle, Kürdüyle, Alevi’si, Çerkez’i, Laz'ıyla huzur içerisinde yaşamak istiyoruz. Sayın Başbakanının dün yapmış olduğu grup toplantısındaki konuşmasını bundan bir yıl önce yapmış olsaydı kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve emniyet teşkilatımız gereken cevabı verecekti. Askerimiz polisimiz şu düşünce ile hareket etmektedir. Çözüm sürecini sekteye uğratmamak için kendi canlarını hanilere karşı siper etmektedirler. Ama bu eli kanlı terör örgütünün militanlarına ve onun siyasi uzantılarına bu kadar taviz verirseniz onlarda bugün Türkiye Cumhuriyeti Devletini yok saymak için ellerinden gelen her türlü hainliği yapmaktan çekinmemektedirler." diye konuştu.

"EVLERİ VE İŞ YERLERİNİ BAYRAKLA SÜSLEYELİM"

"Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır." şiirini hatırlatan Mustafa Hızal, "Bizler Şehit aileleri ve Gaziler olarak rengini şehitlerimizin kanından alan bayrağımız için vatanımız için ezanımız için bir daha şehit vermeye bir daha gazi olmaya hazır olduğumuzu bu hainlerin bilmesini istiyoruz." ifadesini kullandı. Sivas halkından da hainlere karşı, evleri, balkonları ve iş yerlerini ay yıldızlı albayrakla donatmaya çağırdı.

CİHAN

Yorumlar