Şehit aileleri, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı'nı istifaya çağırdı

Şehit Aileleri Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, "Doğu ve Güneydoğu’yu PKK’nın tasarrufuna terk eden ve buradaki eylemlere ses çıkarmayan Başbakan ile Genelkurmay Başkanı'nı istifa etmeye çağırıyoruz." denildiFederasyonu yönetiminden...

Google Haberlere Abone ol
Şehit aileleri, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı'nı istifaya çağırdı

Şehit Aileleri Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, "Doğu ve Güneydoğu’yu PKK’nın tasarrufuna terk eden ve buradaki eylemlere ses çıkarmayan Başbakan ile Genelkurmay Başkanı'nı istifa etmeye çağırıyoruz." denildi

Federasyonu yönetiminden yapılan yazılı açıklamada, evlatların, kutsal sayılan Türk bayrağı uğruna şehit olduğuna vurgu yapılarak, “Aziz şehitlerimizin emaneti olan, rengini kanlarıyla süsleyen bayrağımızın; en güvenilir bildiğimiz kışladaki gönderden indirilip yerlere paçavra gibi atılmasına nasıl göz yumduğunuzu, önce aklınıza sonra vicdanınıza sormak istiyoruz.” ifadesi kullanıldı.

Evlatlarını vatanın bölünmezliği uğruna şehit verdiklerini hatırlatan Şehit Aileleri Federasyonu açıklaması şöyle devam etti: “Vatanın doğu ve güneydoğusu PKK’nın tasarrufuna terk edilmiş, terör örgütü bölgede kimlik kontrolü yapıp güvenlik güçlerini kaçırıyor, kamu görevlilerini tehdit ediyor, yol kesiyor, kamu araçlarını yakıyor ve bu eylemler sonucunda hükümet ses çıkarmıyor. Sözde açılımı engellemek adına adeta bölgedeki valiler PKK propagandası yapıp katile övgüler yağdırıyor, teröristlere karşı güvenlik güçlerinin müdahalesine izin verilmiyor. Bunun adına sabır diyerek adeta Türk milletiyle alay ediliyor. Neyin sabrı? PKK’ya teslimiyet sabır mı?”

“Teröristlerin ateşine karşılık veren askerlerin silahlarına hükümet el koymuş, incelemeye almış ama güvenlik güçlerine ateş eden terör örgütü militanlarına atış serbest bırakılmıştır.” ifadelerine yer verilen açıklamada şöyle denildi: “Bölgedeki hakim terör örgütü ile pazarlık yapmak üzere bakanları Diyarbakır’da terör örgütü ile pazarlığa gönderen hükümet değil midir? O toplantıda bu bölgenin adı doğu güneydoğu değil ‘Kürdistan’dır’ diyen PKK temsilcisine, hükümeti temsilen katılan bakanların cevabını merak ediyoruz. Yukarıda saydığımız olayların baş sorumluluarı olan Başbakan ve Genekurmay Başkanı derhal istifa etmelidir. Görevini yapmayanlar hakkında vatanını ve bayrağını seven hakim ve savcıları göreve davet ediyoruz.”

CİHAN

Yorumlar