Şehadetini, askere gitmeden önce rüyasında görmüş

Şırnak’ta mayın araması ve yol emniyeti faaliyeti sırasında sivil bir aracın çarpması sonucu şehit olan Jandarma Er Nevzat Akyol’un, şehadetini askere gitmeden önce rüyasında gördüğü ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Şehadetini, askere gitmeden önce rüyasında görmüş

Şırnak’ta mayın araması ve yol emniyeti faaliyeti sırasında sivil bir aracın çarpması sonucu şehit olan Jandarma Er Nevzat Akyol’un, şehadetini askere gitmeden önce rüyasında gördüğü ortaya çıktı. Memleketi Kayseri’nin Akkışla ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verilen şehidin kız kardeşi Zerda’nın “gitme abi” diyerek tabutun arkasından ağlaması yürekleri dağladı.

Kaza, Şırnak merkez Handeresi mevkii Şırnak-Cizre karayolu 26. kilometrede dün yaşanmıştı. Mayın araması ve yol güvenliği faaliyetinde bulunan J. Er Nevzat Akyol’a sivil bir araç çarpmış ve Akyol, yaralı olarak kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit olmuştu. Şehidin naaşı, Şırnak’taki işlemlerin ardından Kayseri’ye getirildi. Sabah hastane morgundan alınan naaş, Akkışla Kululu beldesine bağlı Akin Mahallesi’ndeki baba ocağına getirildi. Burada yakınlarından helallik alındı. Daha sonra şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, törenin yapılacağı ilkokul bahçesine taşındı. Akyol’un babası Mevlüt, annesi Döndü ve 12 yaşındakı kız kardeşi Zerda ile diğer yakınları gözyaşına boğuldu. İlköğretim öğrencisi Zerda, abisinin ardında “gitme abi” diyerek gözyaşı dökmesi herkesi duygulandırdı. Aile yakınlarını görevliler, su ve kolonya ile sakinleştirmeye çalıştı. Şehidin cenaze namazı Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil tarafından kıldırıldı. Namazının ardından askerlerin omuzunda tabut ambulansa taşınarak mahalle mezarlığına götürüldü. Nevzat Akyol’un naaşı, okunan Kur'an-ı Kerim ve edilen dualar eşliğinde defnedildi. Şehidin fotoğrafı ve Türk bayrağı da baba Akyol’a teslim edildi.

ŞEHİT OLACAĞINI RÜYASINDA GÖRMÜŞ

Bu arada şehit Nevzat Akyol’un, askerliğinin bitmesine 2 ay kala şehit olduğu belirtildi. Akyol’un sivilde sıvacılık ve çiftçilikle uğraşan babasının yanında çalıştığı öğrenildi. Ayrıca Şehit Akyol’un kısa bir süre yanında çalıştığı Eyüp Soylu’ya askere gitmeden önce şehit olacağıyla ilgili sohbet ettiği de ortaya çıktı. Soylu, askerlik işlemlerini yaptırdığı sırada rüyasını anlattığını ve kendisine ‘şehit olacağım’ dediğini anlattı.

ŞEHİDİN AİLESİ YARDIMLARLA GEÇİNİYOR

Şehit Nevzat Akyol’un ailesinin maddi durumunu iyi olmadığı ve yardımlarla geçindiği de öğrenildi. Mahallenin eski muhtarının verdiği bilgiye göre ailenin oturdukları evin de İlçe Sosyal Hizmetler Vakfı tarafından 2008 yılında yaptırıldığı belirtildi. Cenaze töreninde, şehidin yakınlarıyla birlikte Vali Orhan Düzgün, Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya, İsmail Tamer, Yaşar Karayel, Garnizon Komutanı Vekili Hava Pilot Tuğgeneral Mehmet Cahit Bakır, askerler ve çok sayıda vatandaş da hazır bulundu. CİHAN

Yorumlar