Seehofer, öğretmen atamaları tartışmasına son verdi

Almanya'nın Bavyera eyaletinde günlerdir devam eden öğretmen atamaları tartışmasına son noktayı Bavyera Başbakanı Horst Seehofer koydu.

Google Haberlere Abone ol
Seehofer, öğretmen atamaları tartışmasına son verdi

Almanya'nın Bavyera eyaletinde günlerdir devam eden öğretmen atamaları tartışmasına son noktayı Bavyera Başbakanı Horst Seehofer koydu. Yaklaşan yerel seçimleri göz önünde bulunduran muhafazakar siyasi, önümüzdeki yıllarda planlanandan daha az öğretmen atanması kararından vazgeçti.

Konu hakkında yaklaşık iki hafta önce konuşan Bavyera Eğitim Bakanı Ludwig Spaenle, daha az öğretmen atanacağını duyurmuştu. Seehofer, 2018 yılına kadar öğretmen atamalarının, planlandığı gibi yapılacağı garantisini verdi.

Söz konusu açıklamanın ardından dün muhalefet partileri ve sivil toplum örgütlerinden ard arda açıklamalar geldi. Bavyera Öğretmenler Birliği (BLLV) Başkanı KlausWenzel, plandan vazgeçilmesinin sevindirici olduğunu belirtti, ancak daha iyi ders verilmesi için okullarda öğretmenlere ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Yeşiller Partisi'nin eğitim sözcüsü Thomas Gehring, eğitim planların kamuoyundan gizli yapılmasından vazgeçilmesini talep ederken, Hür Seçmenler Partisi'nden Günther Felbinger, Seehofer'in gerçekleri görüp yerine adım attığını dile getirdi. Sosyal Demokrat Partili Martin Güll ise öğretmenlerin atanamaması gibi önemli bir tehlikeden dönüldüğünü söyledi.
CİHAN

Yorumlar