Seehofer: Münih Schmid'in ellerinde güvende olacak

Almanya'da 16 Mart günü yapılacak yerel seçimler yaklaşırken siyasi atmosferde giderek ısınıyor.

Google Haberlere Abone ol
Seehofer: Münih Schmid'in ellerinde güvende olacak

Almanya'da 16 Mart günü yapılacak yerel seçimler yaklaşırken siyasi atmosferde giderek ısınıyor. Önceki gün akşam Münih'te yüzlerce vatandaşın katıldığı programda sahneye çıkan Bavyera Başbakanı Horst Seehofer, partisi Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) adına Münih Belediye Başkan adayı olan Josef Schmid'e tam destek verdi. Başbakan Seehofer, ''Bavyera eyaletinin başkenti Münih, Schmid'in ellerinde güvende olacaktır.'' dedi. Direkt vatandaşların sorularına cevap veren Seehofer ve Schmid, katılımcıların sorularıyla birebir ilgilenip, yardımcı olacakları sözü verdi.

Vatandaşların gündeme getirdiği ilk sorun ise Münih'in en önemli problemi konut sıkıntısı oldu. Schmid, bu sorunu Münih'in komşusu belediyelerle görüşerek çözeceklerini söylerken, Seehofer ise Münih'e daha fazla insanın göç edeceğini belirtip, konut sorununu çözmek için tüm yerel yönetimlere destek olduklarını ifade etti. Çocuk bakım yerlerinin eksikliğinden şikayet edilince Josef Schmid, 2006'dan bu yana bu sorunun var olduğunu, tüm girişimlerine rağmen SPD ve Yeşiller yönetiminin bir türlü bu sorunu çözmediğini, hatta bazı yerlere kindergarten yeri yapılmasına izin dahi vermediğini söyledi.

Münih'te artık değişime ihtiyaç olduğunun altını çizen Schmid ise, şu anki sorunlarıyla Münih'in bu halde bırakılamayacağını ve 16 Mart günü değişim için tarihi bir fırsatla karşı karşı olduklarını kaydetti. CİHAN

Yorumlar