Sedefçi: Adaylığımı engelleyen güçleri Edirne halkı iyi irdelesin

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, bir kısım güçlerin devreye girerek adaylığının engellendiğini savunarak halktan bu güçlerin iyi irdelemesini istedi.

Google Haberlere Abone ol
Sedefçi: Adaylığımı engelleyen güçleri Edirne halkı iyi irdelesin

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, bir kısım güçlerin devreye girerek adaylığının engellendiğini savunarak halktan bu güçlerin iyi irdelemesini istedi.

    Belediye meclis salonunda bir basın toplantısı düzenleyen Sedefçi’nin gündeminde adaylık süreci vardı.
Adaylığının Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Karar Yürütme Kurulu'ndan (MKYK) geçtiğini ifade eden Sedefçi, Genel Başkan'ın kendisini kurula götürdüğünü belirtti.

    MKYK’dan geçen bir adamın parti meclisinde oylanmasının şekilden olduğunu vurgulayan Hamdi Sedefçi şunlar söyledi: “Şekil olarak oylanır ve kabul edilir. Genel başkanın kafasında ben olduğum bilindiği halde hangi güçler beni aday yapmadılar bu adamı aday yaptılar? Hangi güç bana engel oldu da bu adamı aday yapmak durumunda kaldılar. Hangi güçler devreye girdiler ki, aday ben iken beni değiştirerek bu adamı aday yaptı. Edirne bunun hesabını iyi yapsın.”
    
    Genel Başkan'ın kafasında 22 Aralık tarihine kadar belediye başkan adayının kendisi olduğunu yineleyen Sedefçi, “Bu tarihten sonra ne oldu da hangi güçler devreye girdi de Hamdi yendi de bu hain adam aday yapıldı. Seçimi riske atmak pahasına bu aday yapılmasının altındaki gerçeği irdeleyin. Hesaplar neydi? Neler hesaplandı Edirne ile ilgili de bu adam aday yapıldı buraya. Genel başkanın 18 muhtara verdiği sözüne rağmen. Bu muhtarlar Genel Başkan'a gittiler. Adayımız Hamdi başkan dediler. Bazı kurum başkanları Genel Başkan'a gittiler aynı sözü aldılar. Ben 3 defa söz aldım Genel Başkan'dan hangi güç bunu tersine çevirdi de bu adam aday yaptılar. Lütfen bunu irdeleyin. Kimler devreye girdiler. Niçin girdiler?” diye sordu.

    Devreye giren güçlerin Hamdi Sedefçi’nin kullanılamayacağını, teslim olmayacağını, Edirne’yi satmayacağını bildiğini ifade eden Sedefçi, “O güçler bunu biliyorlardır. Hamdi işe yaramaz, Hamdi’yi yediler. Olay net budur. Bu güçlerin kim olduğunu sizler gayet iyi biliyorsunuz. Bunu Edirne halkının yorumuna bırakıyorum. Edirne’yi bu tür insanlardan Allah korusun. Edirne dünya kenti olmaz için ciddi bir ivme kazandı. Ciddi bir yol aldık. Edirne’yi bir defa daha üzmenin, geriletmenin hiçbir anlamı yok.” diye konuştu.

    Edirne'nin bu filmi daha önce yaşadığını hatırlatan Sedefçi, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bu film daha önce görüldü Edirnemizde. Rahmetli Cengiz Varnatopu başkanlığa geldi. En azından rahmetli dürüst, namuslu bir insandı. Sözünü yemeyen bir insandı. Onurlu bir adamdı en azından. Söz verdi mi onu yapan bir insandı. Etrafındakiler onu yanlış yönlendirdiler ve Edirnemizin 5 senesi kayboldu. Rahmetli Cengiz başkan onurlu, şerefli, dürüst bir insan olduğu halde etrafıyla bu iş bitti. Edirne 5 yıl sıkıntı yaşar hale geldi. Allah korusun bu adam başkanlığa geldi mi bu adam işi bilmez. Ankara’dan danışmanlar gelecek. Büyük kumpas kurulacak. Edirne’yi yönetecekler. Edirne halkının menfaatine mi tam tersine mi?” CİHAN

Yorumlar