Seçmen pusulasına göre evlerinde başkaları da oturuyor

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde yaşayan ve 3 kişinin oy kullanacağı Özcan ailesinin adresine, ilgilerinin bulunmadığı iki kişiye ait seçmen pusulası gönderildi.

Google Haberlere Abone ol
Seçmen pusulasına göre evlerinde başkaları da oturuyor

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde yaşayan ve 3 kişinin oy kullanacağı Özcan ailesinin adresine, ilgilerinin bulunmadığı iki kişiye ait seçmen pusulası gönderildi. Malatya nüfusuna kayıtlı olduğu görülen iki kişinin, site içerisinde bile yaşamadığı öğrenildi.

Olay Karataş bölgesindeki Güneşkent Sitesi’nde meydana geldi. B-2 Blok 10 numaralı evde oturan Özcan ailesinin evine, hiç tanımadıkları iki kişiye ait daha seçmen pusulası bırakıldı. Kendi evlerinde oturuyormuş gibi gösterilen kişilerin sitede dahi oturmadığını dile getiren hane sakinlerinden Sevim Özcan, "Biz bu evde Özcan ailesi olarak 3 kişiyiz. Bize gelen seçmen pusulasında ayrı isimler var. Bizim bunlarla bir ilişiğimiz yok. Oy çok kullanılsın diye mi böyle çok gönderildi bilmiyoruz. Burada oturmadıklarını ispat edeceğiz ve konu hakkında dilekçe vereceğiz. Bunun gibi yüzlercesini de çevremizden duyuyorduk. Aynısı şimdi bizim başımıza geldi." ifadelerini kullandı.

Özcan’ın gelini Burçin Özcan da "Farklı evlerde de böyle sorunlar yaşandığını duyduk. Bu hatanın giderilmesini istiyoruz. Bu seçmen pusulasında adı geçen iki kişinin bu adreste oturan kayınvalidemlerle hiçbir ilgisi yok. Malatya nüfusuna kayıtlı oldukları yazıyor." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar