Seçimler yaklaştı, bayrak üreticileri mesaiye başladı

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesi bayrak üreticilerine sipariş yağıyor.

Google Haberlere Abone ol
Seçimler yaklaştı, bayrak üreticileri mesaiye başladı

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesi bayrak üreticilerine sipariş yağıyor. Partilerin seçim bayrağı taleplerine yetişmeye çalışan üreticiler, personel sayısın iki katına çıkartıp, mesai yapmaya başladı.

    Heyecan dolu bir sürecin ardından belediye başkan adaylarını belirleyen siyasi partiler, propaganda dönemine girdi. Halka projelerini anlatacak olan adaylar, çeşitli büyüklüklerde parti bayrağı yaptırmaya başladı. Parti bayrakları, parti binaları ve seçim bürolarını süslemeye başladı.

    Bayrak siparişlerinin başlamasıyla yoğun bir mesaiye başlayan firmalar, siparişlerin geç kaldığını düşünüyor. Tekstilin merkezi konumundaki Bursa'da bayrak üretimi yapan Karanfil Bayrak Sahibi Selahattin Avşar, 17 Aralık sürecinin bayrak siparişlerini geciktirdiğini düşünüyor. Bunun da kendilerini sıkıştırdığını belirten Afşar, 10 milyona yakın bayrak siparişi aldığını ve önlerinde kısa bir süre bulunduğunu kaydetti.

    “KADROYU İKİ KATINA ÇIKARTTIK, MESAİYE BAŞLADIK”

    “Fazla çalışarak açığı kapatmaya çalışacağız” diyen Afşar, şu bilgileri verdi: “Şuan bütün partilerden sipariş yağıyor. Bayrakçılar için 2 senede bir seçim var. Bu seçim bizim için harman zamanı. Kim ne kadar iş yaparsa o kadar kazanacak. Seçimden beklentimiz var tabi ki. Şuan akşamları mesai yapmaya başladık. Kadroyu iki katına çıkarttık. Siparişleri yetiştirmeye çalışıyoruz.”

    “TÜRKİYE’NİN BÜTÜN BAYRAKLARI BURSA’DAN”

    Partilerin büyük bir yarışın içine girdiğine dikkat çeken Afşar, seçime katılan bütün partilerin seçim bayrağını Bursa’da ürettiğini dile getirdi. Afşar, “Türkiye’nin bütün illerine Bursa’dan bayrak gider. Bayraklar önce genel merkezlere gönderilir, oradan da il ve ilçelere dağıtılır.” diye konuştu.

    “EN FAZLA SİPARİŞ AK PARTİ’DEN”

    Şuanda günde 200 bin adet bayrak ürettiklerinin altını çizen Afşar, bunun ilerleyen günlerde daha da artacağını ifade etti. Afşar, en çok bayrak yaptıran partinin AK Parti olduğunu belirterek, şunları söyledi: “En çok AK Parti’nin sipariş var. Aldıklara paraya göre ayarlıyorlar herhalde işleri. AK Parti’nin CHP, sonra MHP ve diğer partiler geliyor. Belediye başkanlığı seçimlerinde baraj olmadığı için bütün partiler çok çalışıyor. Her kes bir oy olmaya çalışıyor, adaylar da bireysel olarak çalışıyor.” CİHAN

Yorumlar