Seçim dönemi yapılan kaçak yapılar meclis gündeminde

Fethiye Belediyesi mayıs ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Belediye meclis salonunda gerçekleşen toplantı da 2 tanesi gündem dışı olmak üzere 5 gündem maddesi görüşüldü. 3 madde oy birliği ile geçerken 2 madde ise ilgili komisyonlara...

Google Haberlere Abone ol
Seçim dönemi yapılan kaçak yapılar meclis gündeminde

Fethiye Belediyesi mayıs ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Belediye meclis salonunda gerçekleşen toplantı da 2 tanesi gündem dışı olmak üzere 5 gündem maddesi görüşüldü. 3 madde oy birliği ile geçerken 2 madde ise ilgili komisyonlara gönderildi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın başkanlığında gerçekleşen toplantıda nisan ayı meclis toplantısının karar özetleri okundu. Özetin okunmasının ardından 2013 mali yılı belediye idare ve kesin hesabı oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna gönderildi. Belediye öeclis başkanı ve belediye meclis üyelerine meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için ödenecek huzur hakkı ücretinin belirlenmesiyle ilgili gündem maddesi brüt 100 TL’yi geçmeyecek şekilde oy birliği ile karara bağlandı.

Mayıs meclis toplantısının son gündem maddesi ise belediye sınırları dahilinde içkili yer krokisine dahil edilmek istenen 7 bölgenin görüşmesiyle ilgiliydi. İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden alınan görüşle birlikte konuyla ilgili gündem maddesi Diğer işler komisyonuna gönderildi.

"ÖZEL İDARE KUCAĞIMIZA BİR SÜRÜ DOSYA BIRAKTI GİTTİ"

Meclis görüşmeleri sırasında geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Fethiye'deki kaçak yapılaşma ile ilgili görüşmeler de yapıldı. AKP ve CHP gruplarından konuyla ilgili görüş isteyen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, kaçak inşaatlarla ilgili düşüncelerini meclis üyeleriyle de paylaştı. İl Özel İdareden Fethiye Belediyesi'ne 250 kadar dosya geldiğini hatırlatan Saatcı, "İl Özel İdaresi tutanakları tutmuş ama cezai işlem yapmamış. Hepsini biriktirmiş, ne de olsa kapanacağım diye. Bizde bu dosyaları önümüzde bulduk. İşlem yapmazsak BİMER’den bize yazı geliyor. Valilikten yazı geliyor. İşlem yapmak zorundasın. Biz daha önce seçim meydanlarında söylemiştik. ‘Filanca yerler yıkılırsa, buradaki binalarda yıkılır’ demiştik. Sözümüzün arkasındayız. Bu dönemde yapılan kaçak inşaat bu sayıdan daha da fazla. Bunu herkes çok iyi biliyor. Ama bu 250 tutanak daha önce İl Özel İdaresi’nin tuttuğu ancak işlem yapmadığı ve bize gönderilip kucağımıza bırakılan dosyalardır.” dedi.

CİHAN

Yorumlar