Sebahat Tuncel: Hüseyin Çelik’in bir çap sorunu olduğu ortada

HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik’in TRT’nin yayınlarına ilişkin ‘Assolist ile taverna sanatçısı bir olur mu?’ sözüne ilişkin "Hüseyin Çelik’in çapı bu kadar. Onda bir çap sorunu olduğu...

Google Haberlere Abone ol
Sebahat Tuncel: Hüseyin Çelik’in bir çap sorunu olduğu ortada

HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik’in TRT’nin yayınlarına ilişkin ‘Assolist ile taverna sanatçısı bir olur mu?’ sözüne ilişkin "Hüseyin Çelik’in çapı bu kadar. Onda bir çap sorunu olduğu ortada. Anlaşılan o ki Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Selahattin Demirtaş AK Parti iktidarını korkutmuş durumda." dedi.

Sebahat Tuncel, Meclis'te basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Türkiye’de özellikle hükümetin yaptığı işlerin denetlenmesi gerektiğini ifade eden Tuncel, "17-25 Aralık’ta ortaya çıkan durum çok vahim bir durumdu ve Ak Parti bunu hesabını vermek durumunda dolayısıyla bu fezlekeler bir an önce görüşülüp aydınlığa kavuşturulması iktidar açısından da önemli. Eğer korktukları bir şey yoksa, eğer gerçekten iddia ettikleri gibi 17 Aralık bir komploysa yapılması gereken şey bir an önce bunun görüşülmesi açığa çıkarılması, toplumun bu konuda ikna edecek bir şeye kavuşturulması. Ama Ak Parti hükümeti onu yapmak yerine bunu ileri bir tarihe ertelemeye çalışıyor. Anlaşılan o ki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonraki bir tarihe erteleyerek o gündemden kurtulmak istiyor. 76 milyon insanın da 17 Aralık’ta bakanların da içine karıştığı yolsuzluk sisteminin açığa çıkartılması, gerçekten sorumlularsa yargılanması gibi bir beklentisinin olduğunun altını çizmek istiyorum. Şöyle bir yanlış algılama var. Bu iktidar sanki kendi tabanında böyle bir beklenti yokmuş gibi davranıyor. Kendi tabanında da böyle bir beklenti olduğunu biliyoruz." şeklinde konuştu.

HDP'li Sebahat Tuncel, AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik’in TRT’nin yayınlarına ilişkin ‘Assolist ile taverna sanatçısı bir olur mu?’ sözüne ilişkin ’’Hüseyin Çelik’in çapı bu kadar. Onda bir çap sorunu olduğu ortada. Anlaşılan o ki Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Selahattin Demirtaş AK Parti iktidarını korkutmuş durumda. CHP ve MHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu karşısında değil HDP adayı karşısında zorlanan AK Parti iktidarının sözcüleri bu tip söylemlerle, aslında ne kadar korktuklarını ifade ediyor. Biz Hüseyin Çelik’i Allah’a havale ediyoruz. Halkımızın da hükümetin nasıl bir zihniyette olduğunu görmelerini istiyoruz. Yani TRT devletin mi değil mi? Devletinse herkese eşit davranmak zorunda. TRT Türkiye Radyo Televizyon değil de Tayyip Radyo Televizyonu ise bize onu söylesin. Biz de öyle diyelim. Ben her saat Erdoğan’ı izlemek zorunda mıyım? Diğer adayları da görmek istiyorum. Hüseyin Çelik’in sözlerini TRT’nin misyonuna dair bir söz olarak görüyorum.’’ ifadesini kullandı.

"AK PARTİ HÜKÜMETİNİN HESAP VERME NİYETİNİN OLMADIĞINI GÖRÜYORUZ"

Tuncel Uludere meselesi ilgili de, Biliyorsunuz takipsizlik kararı verildi. Avukatlar yarın Anayasa Mahkemes'ine başvuracak. Buradan ne sonuç çıkar bilmiyorum ama şunun altını çizmek istiyorum. Türkiye’de çözüm süreci çok konuşulan bir süreç. Meclis çerçeve yasa çıkartıldı. Çözüm sürecinin sağlıklı ilerlemesinin tek koşulu geçmişle yüzleşmek ve bu konuda hesap vermek. Dünyada örneklerini gördüğünüzde geçmişle yüzleşme, hesap süreci çok önemli bir mesele ama AK Parti hükümetinin hesap verme niyetinin olmadığını görüyoruz. Torba yasada da gördük. Hükümet acılardan bile rant elde etmeyi biliyor. Soma işçilerinin acısından, trajedisinden rant çıkardılar. Dersimin acısından bir rant çıkardılar ama haritalarına bakıyorsunuz, hizmet gidilen yerlerde yokmuş. Acılardan rant çıkartan siyasete dur dememiz lazım. Barış mı istiyoruz o zaman Uludere’nin sorumluları mutlaka açığa çıkartılmalı ve yargılanmadır.’’ görüşünü aktardı.

"AK PARTİ YASALARI, KENDİ ÇIKARINA DÜZENLEMELER"

Türkiye’de adalet mekanizmasının, terazinin artık bozulduğunu, söyleyen Tuncel, "AK Parti hükümetinin bütün çıkardığı yasalarla, torba yasa, şimdi görüşülen yasalarda, meclisteki bütün uygulamalarda baktığınızda kendi çıkarına, kendi lehine düzenler yapıyor. Bu hukuk sisteminin katledilmesi anlamına geliyor. Bunun hiçbir hukukçu tarafından kabul edilmeyeceğini, bizim tarafımızdan da çok antidemokratik bir yaklaşım olduğunu, savunma hakkını ihlal ettiğini bir kez daha altını çizmek istiyoruz. Ak Parti hükümeti bu kadar hukuksuzluğa yeter, bu kadar hukuksuzluk sistemini meşrulaştırma sayısal çoğunluğunu gerekçe göstererek dayatma kabul edilebilir bir yaklaşım değil." dedi.

CİHAN

Yorumlar