Schmid, Uygurları ziyaret edip destek sözü verdi

Almanya'da yerel seçimler yaklaşırken belediye başkan adayları da seçim çalışmalarına hız verdi.

Google Haberlere Abone ol
Schmid, Uygurları ziyaret edip destek sözü verdi

Almanya'da yerel seçimler yaklaşırken belediye başkan adayları da seçim çalışmalarına hız verdi. Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) adına Münih Belediye Başkan adayı Josef Schmid, merkezi Münih'te bulunan Dünya Uygur Kurultayı'nı ziyaret edip destek sözü verdi. Programa Münih Belediye Meclisi üyesi Marian Ofman ile birlikte katılan Schmid, daveti severek kabul ettiğini söyledi ve daha önce Guantanamo'dan serbest bırakılan suçsuz Uygurluların Münih'e gelmesi için belediyedeki partili siyasiler ile destek verdiklerini hatırlattı.

Belediye başkanı seçilirse parti içindeki ağırlığının daha da artacağını söyleyen deneyimli siyasi, siyasi takip ve baskı altındaki Uygurluların özgürlüklerine ve demokratik yaşamlarına önem verdiklerini kaydetti. Türk kökenli vatandaşların da CSU için önemli olduğunu belirten Schmid, cami yapımını da desteklediklerini anlattı. Daha sonra Münih'in okul, konut sorunu, ulaşım, anaokulu ve hastaneler konusunda yaşadığı sorunları dile getiren başkan adayı, partisi ile bu sorunları nasıl çözeceğini anlattı. Muhafazakar siyasi Schmid, ''Münih'te yeniden düşünmeye ihtiyaç var.'' dedi.

Marian Ofman ise, CSU'da Schmid yönetiminde yeni bir rüzgar estiğini ve bu nedenle programa katılanları Schmid'e oy vermeye davet etti. Programda Uygurlu Türklerin yaşadığı bazı sorunları dile getiren Asgar Can, küçük bir cemiyet olmalarına rağmen eğitime önem verdiklerini ve çoğu Uygur Türkünün Alman vatandaşı olduğunu ifade etti. CİHAN

Yorumlar