Savunma Bakanı Canikli'den 'bedelli askerlik' cevabı

Milli Savunma Bakanı Canikli, bedelli askerlikle ilgili bir çalışma olup olmadığı yönünde milletvekillerinin sorularını cevaplandırdı

Google Haberlere Abone ol
Savunma Bakanı Canikli'den 'bedelli askerlik' cevabı

Sonhaberler | Haber Merkezi

Bedelli askerlik konusunda beklenti içinde olanları üzecek açıklama geldi. Bir milletvekilinin sorusu üzerine açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, hükümetin gündeminde bedelli askerliğin söz konusu olmadığını bildirdi. Bakan Canikli, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile Akaryakıt İkmal ve NATO Pol Tesisleri İşletmesi Başkanlığının 2018 yılı bütçeleri üzerindeki görüşmelerde, milletvekillerinin soru ve eleştirilerini cevapladı.

Bir milletvekilinin vicdani ret ile ilgili çalışma olup olmadığına yönelik sorusuna Canikli, "Vicdani ret ile ilgili herhangi bir çalışmamız söz konusu değil." karşılığını verdi. 

Bedelli askerlikle ilgili soru üzerine de Bakan Canikli, şunları söyledi: "Şu anda hükümetimizin gündeminde bedelli askerlik söz konusu değil, gündemimizde yok. Dolayısıyla biz buradan bir kez daha çağrı yapıyoruz, vakti gelen kardeşlerimiz, yükümlülük çerçevesinde bu görevlerini ifa etsinler. Özellikle içinde bulunduğumuz böyle bir dönemde bu mücadeleye büyük zarar verebilecek bir düzenleme yapılması söz konusu değil, doğru da değil zaten. Çünkü öyle bir durumda doğal olarak bu hizmeti yapan kardeşlerimiz açısından birtakım ciddi soru işaretleri gündeme gelebiliyor. O ve başka nedenlerle şu anda gündemimizde bedelli askerlik söz konusu değil." 

Yorumlar

serkan ikide bir bedelli konusu çıkarıp durmayın savaş varken ayıp oluyor