Savcılar Rus uçağının düşürülmesini inceleyecek

Türkiye ile Rusya ilişkilerini kopma noktasına getiren uçak düşürme olayı yeniden incelenecek

Google Haberlere Abone ol
Savcılar Rus uçağının düşürülmesini inceleyecek
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin bugüne kadar piyasaya güven verdiğini belirterek, "Türkiye, piyasasıyla, likiditesiyle hiçbir şekilde yapısal anlamda bakıldığında yasakçı blokaj uygulayan, sermayeye ket vuran bir ülke olmadı. Geleni de gideni başının üstünde ağırlayarak güven telkin eden bir ülke oldu. Bundan sonra daha da fazla olacak." dedi.

Bakan Albayrak, Habertürk canlı yayınında Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi ve sonrasındaki süreçle ilgili soruları cevapladı.

Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşmesi konusundaki görüşlerini de ifade eden Albayrak, Rusya ile bölgesel komşuluk ilişkilerinin olduğunu hatırlattı.

Bakan Albayrak, şunları kaydetti: "Rusya devletiyle ilişkilerin normalleşmesi, bölgesel komşuluk, ortaklıklar bugüne kadar yaşanan süreçler, bize başka soruları da açacak. Savcılarımız 24 Kasım uçak konusunu da inceleyecek. 24 Kasım'da yaşanan uçak krizi gibi konularda hangi normallikler var, 'halkına bunu yapan arka planda bunları da yapmış olabilir mi?' sorusunu da göreceğiz. Biz ilişkilerin normalleşmesine olumlu bakıyoruz, bakacağız. Hem komşuluk ilişkisi hem de son dönemlerde geliştirilen önemli projeler var. Bu çerçevedeki yeni dönemin ekonomik ve siyasi olarak daha olumlu adımlara vesile olabileceğini düşünebiliriz."

Türkiye'nin İsrail ile ilişkilerinin de normalleşmeye başladığını vurgulayan Albayrak, bu konuya öncelikli olarak bölge barışına katkı sağlaması açısından bakacaklarını ve bir sonraki fazında her türlü ekonomik, enerji, toplumsal veya diğer konuların konuşulabileceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar