Savcı, kuru sıkıyla banka soyan sanığa 15 yıl hapis istedi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde geçen yıl bir bankayı kuru sıkı tabancayla soyan B.Ç.’nin yargılandığı davada savcı esas hakkındaki mütalaasını sundu.

Google Haberlere Abone ol
Savcı, kuru sıkıyla banka soyan sanığa 15 yıl hapis istedi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde geçen yıl bir bankayı kuru sıkı tabancayla soyan B.Ç.’nin yargılandığı davada savcı esas hakkındaki mütalaasını sundu. Savcı, sanığın kuru sıkı tabancayla bankadan 18 bin 500 liragasp ettiğini belirterek, sanığa ‘silahla işyerinde yağma’ suçundan 15 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Banka soygunuyla ilgili Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın duruşmasına devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık B.Ç. ile sanık ve banka avukatları katıldı. Mahkeme başkanı esas hakkındaki mütalaasını sunması için iddia makamına söz verdi. Savcı, esas hakkındaki mütalaasında sanık B.Ç.’nin geçen yıl yanına almış olduğu kuru sıkı tabancayla banka şubesine gittiği, bir süre gişeler önünde bekledikten sonra tek müşterinin çıkmasını beklediğini belirtti. Savcı, sanığın daha sonra kuru sıkı tabancayı banka memuruna yönelterek, yanına getirdiği poşeti fırlatıp, paralı doldurması için bağırdığını, poşete konulan 18 bin 500 TL’yi alıp kaçtığını dile getirdi. Savcı, sanığın daha sonra alınan savunmalarında üzerinde atılı suçlamayı kabul ettiğini, ekonomik sorunlar yaşaması nedeniyle böyle bir yolu başvurduğunu beyan ettiğini belirterek, sanığın bu şekilde silahla iş yerinde yağma suçunu işlediğini itiraf ettiğini belirterek, sanığa 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Sanık B.Ç. ise savunmasında olay günü bilinçsiz olduğunu belirterek, "İş yerime hırsız girmişti, motosiklet tamirciliği yapmam için gereken makinelerim çalınmıştı. Bu nedenle bir sürü borcum birikti. Ekonomik durumum iyi değildi. Önce intihar etmeye kalkıştım. Ailem zor durumda olduğundan böyle bir eyleme kalkıştım. Kuru sıkı tabanca ile borçlandığım bankaya gittim ve 18 bin 500 lira para aldım. Bu para ile borçlarımı ödedim. Ben çalışarak borcumu ödemek istiyorum. Bana bir şans verilmesini istiyorum. Ben ve ailem mağduruz. Mahkeme, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi." dedi. Mahkeme heyeti kararını açıklamak için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

CİHAN

Yorumlar