Savcı Adnan Çimen'den bazı gazete yöneticilerine suç duyurusu

Yürüttüğü Selam soruşturmadan el çektirilen Cumhuriyet Savcısı Adnan Çimen, soruşturmadan el çektirilmesine ilişkin yayınlanan haberlerde 'İftira ve adli soruşturmanın gizliliğini ihlal' suçlarının işlendiğindiğini belirterek, suç...

Google Haberlere Abone ol
Savcı Adnan Çimen'den bazı gazete yöneticilerine suç duyurusu

Yürüttüğü Selam soruşturmadan el çektirilen Cumhuriyet Savcısı Adnan Çimen, soruşturmadan el çektirilmesine ilişkin yayınlanan haberlerde 'İftira ve adli soruşturmanın gizliliğini ihlal' suçlarının işlendiğindiğini belirterek, suç duyurusunda bulundu. Çimen'in yürüttüğü soruşturmada örgütün hayali olduğu ve bu kapsamda başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok bürokrat, iş adamı, gazeteci ve sanatçının da aralarında bulunduğu 7 bin kişinin dinlendiği iddia edilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı yaptığı sırada yürüttüğü soruşturmadan el çektirilen ve ardından da HSYK tarafından Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'na atanan Adnan Çimen, avukatı Cihan Aydın vasıtasıyla basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, İstanbul Adalet Sarayı'nda özel yetkili cumhuriyet savcısı olarak görev yaptığı sırada Çimen'in, 'Selam' isimli 'hayali terör örgütü' soruşturması kapsamında birçok kişiyi dinlediğinin iddia edildiği hatırlatıldı. Bu dinlenen kişiler arasında Başbakan Erdoğan Başta olmak üzere bürükrotlar, sanatçılar, iş adamları, sivil toplum yöneticisi ve değişik meslek kuruluşlarından 7 bin kişinin dinlendiğinin iddia edildiği aktarıldı.

Bu soruşturmanın, bazı basın organlarında 'Asrın telekulak skandalı' olarak yer aldığı belirtilen açıklamada aslında bu yayınların 'asrın iftirası' olduğu belirtildi. Bu iftira içerikli yayınlar nedeni ile Sabah, Takvim, Yeni Şafak, Akşam, Yeni Akit ve Star gazetelerinin yetkilileri hakkında 'basın yoluyla hakaret' ve 'adli soruşturmayı ihlal' suçlarından dolayı suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

Açıklamanın sonunda "Sözkonusu yayın organlarının, misyonlarını unutarak nasıl bir iftira ve kara propagandanın aleti oldukları, sözkonusu şikayet dilekçemiz incelendiğinde görülecektir." ifadesine yer verildi. CİHAN

Yorumlar