Savaştan kaçan Suriyeli çocuklar yangın kurbanı oldu

Suriye’deki iç savaştan kaçarak İstanbul'a gelen Muhammedali ailesinin üçüncü çocuğu da hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Savaştan kaçan Suriyeli çocuklar yangın kurbanı oldu

Suriye’deki iç savaştan kaçarak İstanbul'a gelen Muhammedali ailesinin üçüncü çocuğu da hayatını kaybetti. Üç çocuklarından biri yangının çıktığı gün, ikincisi 2 ay önce ölen ailenin üçüncü çocuğu Muhammed, önceki gece hayata gözlerini yumdu. Yangında 3 yeğenini kaybeden amca Abdülkerim Muhammedali, “Zannettik ki ölümden kaçıyoruz ama ölüm bizi yine buldu.” dedi.

Güngören’de geçtiğimiz Kasım ayında, Suriye’deki savaştan kaçan Muhammedali ailesinin evinde yangın çıkmıştı. Anne Betül Muhammedali Güngören Kaymakamlığı’na kömür yardımı istemek için gidince, çıkan yangında ikiz kardeşlerden Davut (5) dumandan zehirlenerek kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Abla Teslim ve ikiz kardeşlerden Muhammed dumandan zehirlenerek Bağcılar Eğitim ve araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı.

Olay gününden bu yana yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Teslim Muhammedali küçük kardeşinden bir ay sonra hayatını kaybetti. Abla Teslim, küçük kardeşinin de defnedildiği Habibler mezarlığında toprağa verildi. Muhammedali ailesinin hayatta kalan tek çocuğu olan ikiz kardeşlerden Muhammet de dün hayatını kaybetti. Yoğun bakım ünitesinde tutulan çocuk ikiz kardeşinden 4 ay sonra yaşam mücadelesini kaybetti. Küçük çocuğun cansız bedeni otopsi yapılması için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Baba Yılmaz Muhammedali, 3 çocuğunu da kaybetmenin acısıyla cenazeyi almaya gelmezken, amca Abdulkerim Muhammedali yaşadıkları acıyı anlattı. Amca Muhammedali, “Anneleri yardım için ayrıldığında evde yangın çıktı. Çocuklar zehirlendiler. Ölüm sebebi bu oldu. Çocukların üçü de evdeydi. İlk çocuk o zaman ölmüştü. Bir ay sonra Teslim vefat etti. Muhammet ise dün vefat etti. Çocuklar yoğun bakımda idi. Yangından bu yana yoğun bakımdan hiç çıkmadılar. Suriye'de savaştan kaçtık buraya geldik. Takdir Allahın, ecel buradaymış. Savaştan kaçmak için Türkiye'ye geleli 1,5 yıl oldu. Zannettik ki ölümden kaçıyoruz ama ölüm bizi yine buldu.” şeklinde konuştu.

İkiz kardeşinden 4 ay sonra vefat eden Muhammet Muhammedali’de diğer iki kardeşinin yanına defnedildi. CİHAN

Yorumlar