Savarona'ya yeni görev! Yurtdışına açılacak

Gazi Mustafa Kemal'in özel yatı Savarona, artık Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurtdışı gezilerine eşlik edecek.

Google Haberlere Abone ol
Savarona'ya yeni görev! Yurtdışına açılacak

İlk yabancı konuğunu geçtiğimiz günlerde ağırlayan tarihsel Savarona gemisi, dünya liderlerine ev sahipliği yapacak. Gazi Mustafa Kemal'in hususi yatı Savarona, Kültür ve Turizm Bakanlığı sebebi ile modifiye edilerek C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yurtdışı gezileri için de kullanıma açılacak.

'YÜZEN SARAY'

Geçtiğimiz günlerde Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç'i Savarona'da ağırlayan Erdoğan'a, gittiği devletlere bundan böyle tarihsel gemi de eşlik edecek. Erdoğan ile ortak Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da gezilerinde kullanabileceği 'yüzen saray', Türkiye'ye, ziyaret edilen ülkenin liderlerini denizin üstünde kendi topraklarında ağırlama olanağı tanıyacak.

''RESTORASYON ÇALIŞMALARI BAŞLADI''

Rusya'daki MITT'2015 Turizm Fuarı için geldiği Moskova'da izahatlarda olan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, konuya ilişkin, gemide yenileme çalışmalarına başlandığını belirten Çelik, ''Sayın Cumhurbaşkanımız yahut Başbakanımız bir ülkeyi ziyaret ettiğinde ve o ülkede yabancı yurt başkanı kendisine yemek verdiğinde, kendisi de muhataplarına Türk toprağında yemek vermiş olacak. Tabii bunlar Türkiye'nin uygunluğuna, gezinin uygunluğuna bağlı şekilde gerçekleşebilecek. Cumhurbaşkanımız dilek ederlerse dikkat çekici devletlere Savarona da gidebilecek'' dedi.

''ATATÜRK'ÜN BİR HATIRASIDIR''

Savarona'nın kültürel amaçlı da kullanılacağını kaydeden Çelik, okullardan gemiyi gezme talepleri geldiğini aktardı. Çelik, ''Bunu sergileyebiliriz. Şimdi yenileme çalışmaları sürüyor. Atatürk'ün bir hatırasıdır. Bu biçimde kullanılması da sağlanmış olacak'' diye konuştu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar