SAÜ'de 'Kadın ve Çocuk Sorunlarının Farkındayız' konferansı

'Kapsayıcı ve Sürdürülebilir Bir Kalkınma için Kadın ve Çocuk Sorunlarının Farkındayız' konferansı Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ) başladı.

Google Haberlere Abone ol
SAÜ'de 'Kadın ve Çocuk Sorunlarının Farkındayız' konferansı

'Kapsayıcı ve Sürdürülebilir Bir Kalkınma için Kadın ve Çocuk Sorunlarının Farkındayız' konferansı Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ) başladı.

    Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) koordinasyonunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, SAÜ, Kocaeli Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Yalova Üniversitesi ve Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü işbirliğiyle 27 – 28 Şubat tarihleri arasında düzenlenen ‘‘Kapsayıcı ve Sürdürülebilir Bir Kalkınma için Kadın ve Çocuk Sorunlarının Farkındayız’’ Konferansı SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen törenle başladı.

    Konferansa Vali Mustafa Büyük, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Fatih Akbulut, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kerem Toprak, Akademisyenler ve Öğrenciler katıldı.

    SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, konferansın üniversitelerinde yapılıyor olmasından büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek; "Biz üniversitemiz olarak ilimizdeki bu tür konferanslara ve çalışmalar her zaman destek veriyoruz. Bu konferansın hayırlı olmasını diliyorum.’’ dedi.

    Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan ise Bakanlık olarak yaptıkları sosyal yardımların yüzde 98'inin kadınlara gittiğini kaydederek "Bakanlık olarak aileye çok önem veriyoruz. Bu tür konferanslar ile de neler yapabileceğimizi tartışıyoruz." diye konuştu.

    Vali Mustafa Büyük de sosyal kalkınma açısından önemli olan bu tür programların, etkinliklerin ajansın bölge kalkınmasındaki hedeflerine ulaşması için çok önemli bir çalışma olduğunu dile getirdi. Kadın ve çocuk konusunun toplumun yakinen ilgilendiği ve izlediği konulardan bir tanesi olduğunu belirten Büyük, şunları söyledi; "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın bu konularda çok önemli çalışmaları var. Bizlerde ilimizde il müdürlüğümüz ve sosyal yardımlaşma vakıfları aracığıyla bu çalışmaları sürdürüyoruz." CİHAN

Yorumlar