Saru: Siyaset Allah rızasına ulaşmak için yapılmalı

Afyonkarahisar Bağımsız Belediye başkan adayı Av. Nedim Saru, siyasetin dünya menfaati için değil Allah rızası için yapılması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Saru: Siyaset Allah rızasına ulaşmak için yapılmalı

Afyonkarahisar Bağımsız Belediye başkan adayı Av. Nedim Saru, siyasetin dünya menfaati için değil Allah rızası için yapılması gerektiğini söyledi.

Saru, kardeşi kardeşe düşman edecek bir oyuna gelinmemesi çağrısında bulundu. Kamplaşma ve ayrışmanın bu millete fayda sağlamayacağını belirten Saru, “Müslümanların kardeş olduğu, gıybet ve iftiranın en büyük günahlardan olduğu, bizi birbirimize bağlayan yüzlerce binlerce bağ olmasına rağmen birbirimizden kopmamızın ne büyük bir tehlike olduğu, birlik, beraberlik, kardeşlik duygularını unutmaya yüz tuttuğumuzu hepimiz görmekteyiz. Bu milletin saflara ayrılması, birbirine adeta düşman hale getirilmesi kimin işine gelecektir. Bunu ne zaman idrak edeceğiz. Bu kamplaşma ve ayrışmanın öncelikle necip milletimize, daha sonrada fert olarak hepimize zarar vereceğini düşünemiyor muyuz artık. Bu kadar mı gözümüz karardı, bu kadar mı öfke bütün benliğimizi sardı.” diye konuştu.

Osmanlı İmparatorluğu'nun Kurucusu Osman Bey’in idareciyi ‘Allah’ın kullarının huzuru ve refahı için elinden geleni yapan ve Allah için çalışan kişi’ olarak tanımladığını ifade eden Saru, bu ifadelerden idarecinin, insanların mutluluğu ve huzuru için çalışarak Allah’ın rızasını kazanan kişi olarak tanımlanabileceğini anlattı. Saru, sözleri şöyle sürdürdü: “Bunun tersini düşünürsek idareci, insanların mutluluk ve huzurunu sağlamaya çalışmazsa, kendine verilen görevini gereği gibi yapmazsa Allah’ın rızasından mahrum kalır demektir. İdarecilik fedakarlık demektir. İdareci kendisine görev verildiğinde, artık kendi mutluluk ve istirahatini unutacak, toplumun refah ve mutluluğu için adeta kendini feda edecektir. İdarecilik dünya menfaati için yapılmaz. Allah rızasına ulaşmak ve halkın refah ve mutluluğu için yapılır.” CİHAN

Yorumlar