Sarraf'ın mahkemeye verdiği sanığa Berlusconi hatırlatması

İranlı iş adamı Rıza Sarraf'a kiraya verdiği evi kastederek, "Burasını pavyon gibi yapmış. Ben de onu adam sanırdım." sözleriyle hakaret ettiği iddia edilen Muzaffer Arslan, hakkındaki suçlamaları reddetti. Hakimin, zorunlu hizmet cezası...

Google Haberlere Abone ol
Sarraf'ın mahkemeye verdiği sanığa Berlusconi hatırlatması

İranlı iş adamı Rıza Sarraf'a kiraya verdiği evi kastederek, "Burasını pavyon gibi yapmış. Ben de onu adam sanırdım." sözleriyle hakaret ettiği iddia edilen Muzaffer Arslan, hakkındaki suçlamaları reddetti. Hakimin, zorunlu hizmet cezası kapsamında huzurevinde yerleri süpürmekle görevlendirilen Berlusconi'yi hatırlatarak mahkumiyet cezası alması durumunda hastanede ya da okulda çalışıp çalışamayacağını sorduğu sanık Arslan, çalışabileceğini söyledi.

İstanbul 30. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen hakaret davasına şikayetçi iş adamı Rıza Sarraf katılmazken, Sarraf'a hakaret ettiği iddia edilen ev sahibi Muzaffer Arslan hazır bulundu. Davada Arslan'ın, Sarraf'a kiraya verdiği Kemer Country'deki dairesinin kirasını almaya gittiğinde banyoda yaptığı tadilat ve bahçe ışıklandırması nedeniyle, "Burasını pavyona çevirmiş. Ben de onu adam sanırdım." diyerek gıyabında hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

HAKİMDEN BERLUSCONİ ÖRNEĞİ

Daha önce yapılan duruşmalara katılmayan sanık Muzaffer Arslan'ın kimlik tespiti yapıldı. Ortaokul mezunu ve tekstilci olduğunu belirten Arslan, aylık gelirinin ise 15 bin lira civarında olduğunu söyledi. Hakim'in "Ceza alman durumunda hastane ya da okulda çalışmayı kabul ediyor musun?" şeklindeki sorusuna Arslan, anlayamadığını söyleyerek cevap verdi. Bunun üzerine zorunlu hizmet cezasına çarptırılan ve görev yaptığı huzur evinde yerleri süpürme cezasına çarptırılan eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'yi hatırlatan hakim, "Berlusconi'ye vermişler ya hani." dedi. Bu hatırlatmanın üzerine sanık Arslan, kendisi hakkında mahkumiyet kararı verilmesi durumunda adli kontrol tedbiri uygulaması kapsamında hastane ya da okulda çalışabileceğini söyledi.

Daha sonra savunmasına başlayan Arslan, olay günü iş adamı Rıza Sarraf'tan kira tahsilatını yapmak için kiraya verdiği Eyüp'teki eve gittiğini söyledi. Kendisini karşılayan iki kişiye Sarraf ile görüşmek istediğini belirten Arslan, "Bana konunun ne olduğunu sordular. Ben de kendilerinin benim muhatabım olmadıklarını, Rıza Sarraf'ın kendisi ile görüşmek istediğimi söyledim. Kesinlikle gıyabında Rıza beye yönelik iddia edildiği gibi bir hakarette bulunmadım." dedi.

Daha sonra olay zamanında orada bulunan emlakçı Çiğdem Yamak, tanık sıfatıyla ifade verdi. Arslan'ın hakaret içerikli bir sözü olmadığını belirten Yamak, "Evde yapılan tadilat hoşuna gitmediği için sinirlendi ve bunu da ifade etti. Ancak hakaret içeren söz sarf etmedi." diye konuştu.

İş adamı Sarraf'ın Arslan'dan kiraladığı dairede olay zamanında boya badana işi yapan işçi Nuh Mosun ise kendi işiyle meşgul olduğu ve konuşmalarına da kulak kabartmadığı için ne konuştuklarını bilmediğini, hakaret içerikli bir söz de duymadığını söyledi.

Duruşma sonunda olay günü Muzaffer Arslan'ı iş adamı Rıza Sarraf'ın evinde karşılayan Yücel ve Yüksel Özçil ile tadilat çalışmalarında görevli işçi Ferdi İnçge'nin de tanık olarak dinlenmesi için duruşma ertelendi. CİHAN

Yorumlar