Sarraf’a tehdit davasına devam edildi

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında 70 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen İranlı iş adamı Rıza Sarraf tehdit ettiği öner sürülen Ahmet Aydın’ın yargılanmasına devam edildi.İstanbul 29. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen...

Google Haberlere Abone ol
Sarraf’a tehdit davasına devam edildi

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında 70 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen İranlı iş adamı Rıza Sarraf tehdit ettiği öner sürülen Ahmet Aydın’ın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 29. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya; hakkında yakalama kararı bulunan sanık Ahmet Aydın ve şikayetçi Rıza Sarraf katılmadı. Sarraf’ın avukatı Ayten Hiçyılmaz duruşmada hazır bulundu.

Şikayetlerinin devam ettiğini ifade eden Avukat Hiçyılmaz, Sarraf’ın rahatsız olduğu için duruşmaya katılamadığını, bir sonraki duruşmada ya da celse arasında hazır edebileceklerini söyledi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Sarraf’ın eski koruması Uğur Çandır ise, "Olay günü gece vakti Rıza bey bana bir şahsın kendisini telefonla aradığını, adının 'Ağrılı Ahmet' olduğunu söylediğini, kendisine tehdit, hakaret ve sinkaflı küfürler ettiğini belirtti. Ben de kendi telefonumla Rıza beyi arayan numarayı kendi telefonum ile aradım. Doğu şiveli, kaba bir Türkçe ile konuşan kişiye kendimi tanıtıp kim olduğunu sordum. Adının Ahmet olduğunu ve Ağrı Doğubeyazıt'ta asker olduğunu söyledi. Madde kullanmış bir ses tonu vardı. Hangi birlik olduğunu sormam üzerine de telefonu kapattı. Sonra telefonu kapadı. Ben de durumu sıralı olarak üst amirlerime bildirdim." şeklinde konuştu.

Rıza Sarraf’ın hazır edilmesine, sanık Ahmet Aydın hakkındaki yakalama kararının devamına karar verilen duruşma, 4 Aralık’a ertelendi.

CİHAN

Yorumlar