Sarraf "Konuşursam Hepinizi Yakarım" Dedi Mi?

CHP'li Mehmet Şeker'den şok açıklama geldi: "Sarraf, 'beni çıkartmazsanız konuşurum, konuşursam hepinizi yakarım' dedi"

Google Haberlere Abone ol
Sarraf "Konuşursam Hepinizi Yakarım" Dedi Mi?

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 17 Aralık soruşturması ve bugünkü tahliyelere ilişkin, "Tahliyelerin olacağı belliydi. Yabancı tutuklular, Dışişleri Bakanlığı'nın isteği doğrultusunda serbest kalabilecek ya da önerilen ülkeye gönderilebilecekti. Sarraf, 'beni çıkartmazsanız konuşurum, konuşursam hepinizi yakarım' dedi. HSYK yasası hemen faaliyete geçti ve bunlar serbest kaldı" dedi.

28 Şubat "Postmodern Darbesi"nin yıl dönümü olduğunu ifade eden Şeker, 28 Şubat'ın uygulamaları ve zihniyetiyle aynen devam ettiğini savundu. Şeker, 28 Şubat sürecinde Meclis'in kapatılmadan işlevsiz hale getirildiğini, yargı üzerinde baskı kurulduğunu, medyanın sürecin aktörlerinin istekleri doğrultusunda haber yaptığını anlatarak, günümüzde de Meclis'in Bakanlar Kurulu kararlarıyla by-pass edildiğini, yargının dizayn edilmesi için HSYK ile ilgili kanunun çıkarıldığını ve medyanın iktidarın istemediği hiçbir haberi yapmadığını öne sürdü.

"GK KARARI 28 ŞUBAT'IN SÜRDÜĞÜNÜN DİĞER GÖSTERGESİDİR"
28 Şubat'ın antidemokratik uygulamalarının MGK'da alınan kararlarla hayata geçirildiğini, toplumun bir kısmının topyekun damgalandığını ifade eden Şeker, "İki gün önce MGK'dan çıkan 'Halkımızın huzurunu ve ulusal güvenliğimizi tehdit eden yapılanmalar ve faaliyetler görüşülmüştür' ifadesi, 28 Şubat'ın sürdüğünün diğer göstergesidir" dedi.
Şeker, MİT Kanunu'ndaki değişiklik teklifinin de MİT'i bugünün Batı Çalışma Grubu haline getirdiğini savundu.

"TAHLİYELERİN OLACAĞI BELLİYDİ"
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Şeker, 17 Aralık soruşturmasında bugün verilen tahliye kararlarına ilişkin görüşünün sorulması üzerine, "Tahliyelerin olacağı belliydi. Yabancı tutuklular, Dışişleri Bakanlığı'nın isteği doğrultusunda serbest kalabilecek ya da önerilen ülkeye gönderilebilecekti. Sarraf, 'beni çıkartmazsanız konuşurum, konuşursam hepinizi yakarım' dedi. HSYK yasası hemen faaliyete geçti ve bunlar serbest kaldı" diye konuştu.

Yorumlar