Sarıyer’e 10 bin sanal seçmen yerleştirildiği iddiası

CHP'li Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ilçede olmayan 34 blok ve bağımsız 504 konutun ikamet gösterilerek, buralara sanal seçmen kaydettirildiğini iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Sarıyer’e 10 bin sanal seçmen yerleştirildiği iddiası

CHP'li Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ilçede olmayan 34 blok ve bağımsız 504 konutun ikamet gösterilerek, buralara sanal seçmen kaydettirildiğini iddia etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulusal Adres Veri Tabanı (UAVT) sistemiyle 10 bin seçmenin kaydettirildiğini belirten Belediye Başkanı Genç, “Bunlardan 5 binini tespit ettik. Ayazağa Kuran Kursu’nda oturduğu belirtilen çok sayıda kişiye ikamet vermişler. 3. Boğaz Köprüsü inşaatında çalışan kişileri Sarıyer’de göstermişler.” dedi. CHP Sarıyer Hukuk Komisyonu Başkanı Avukat Necati Yıldırım da bugün konuyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.


Belediye Başkanı Şükrü Genç, olmayan binaların var gibi gösterilerek buralara seçmen kaydettirildiğini iddia etti. Genç, “Teknolojinin verdiği avantajları bu kadar kötüye kullanmak olmaz. Daruşşafaka Mahallesi’ne 34 blok 504 bağımsız konut ilave edilmiş. Tüm bölgede numarataj çalışması yaptık. Bunu veri tabanı elde etmek için yaptık. Bu çalışmalarla binaların konumu, deprem alt yapısı için binaların tarihi, konumunu tespit eden çalışmalar yaptık. 4 Aralık ile 5 Aralık sabahı arasında o kadar farkın olduğunu tespit ettik. İçişleri Bakanlığı, Büyükçehire ve kaymakamlığa bunu resmi yazıyla sorduk. Bu belirtilen kapı numaraları ve bu belirtilen binalar bloklar yoktur dedik. Sonrasında bize Büyükşehir’den gelen yazı çok komik. ‘Orada bina yok ama proje çalışması vardır’ şeklinde yazı gönderdiler. Bu yaptıkları ayıptır. Sayın Kadir Topbaş’a, onun başkanı olduğu bir belediye dairesinin memuru tarafından yapılmış bir işlemdir bu. Bu konuda kamuoyunu bilgilendirsin. Bir gecede 34 blok nasıl geldi oraya? 504 bağımsız blok nasıl geldi ve içine kimleri yerleştirmeyi düşünüyorlardı ve seçimlerde ne yapmayı planlıyorlardı. Onlar 10 bin eklesinler biz 10 bin 1 oy alacağız, 15 bin eklesinler 15 bin 1 oy alacağız.” diye konuştu. Olmayan binalarda oturuyormuş gibi gösterilen 5 bin kişiyi seçmen listesinden engellediklerini kaydeden Genç, şöyle devam etti: “Onun dışındakileri bilmiyoruz şuan çalışmaya devam ediyoruz. 2 kişilik ailelere 3. Kişiyi ilave ettiklerini de biliyoruz.”

CHP Sarıyer Hukuk Komisyonu Başkanı Avukat Necati Yıldırım, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyusunda bulunduklarını söyledi. Yıldırım, “Sarıyer’de olamayan bina kayıtları yapılmış hem de bu binalara seçmen kütükleri oluşturulmuş. Bunların sayısı Sarıyer’de 10 bin seçmene tekabül ediyor. Bu sayı Sarıyer’deki seçimleri etkileyecek sayıdır. Ayazağa’da Kuran Kursu da bu şekilde kullanılmış. Kuran Kursu’nda bulunmayan, orada ikamet etmeyen insanlar, orada oturuyormuş gibi kaydedilmiş. 3. Boğaz Köprüsü’nde çalışan işçiler kaydedilmeye çalışılmış.” şeklinde konuştu.




CİHAN

Yorumlar