Sarıkaya’da ev hanımları çini kursuyla meslek öğreniyor

Yozgat’ın Sarıkaya Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan çini kursunda ev hanımları meslek öğreniyor.

Google Haberlere Abone ol
Sarıkaya’da ev hanımları çini kursuyla meslek öğreniyor

Yozgat’ın Sarıkaya Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan çini kursunda ev hanımları meslek öğreniyor. 2 aydır devam eden çini kursuna yoğun ilgi gösteren ev hanımları yaptıkları eserlerle dikkat çekiyor.

Kurs öğretmeni Esengül Erbaş, severek yapılan her işte başarı oranının yüksek olduğunu belirterek, kursa katılan ev hanımlarının çini kursunu çok sevdiklerini söyledi. Erbaş, "Bu yıl ilçemizde Sarıkaya Halk Eğitim Merkezi olarak çini kursu açtık. İlk zamanlar kursiyer bulmada çok zorlandık, fakat daha sonra 18 ev hanımı ile kursumuza başladık. Şu an kursumuza ilgi her geçen gün artıyor. Bayanlarımızın hepsi ev hanımları sonuçta bir sanat öğreniyorlar. Benim görüşüm sanat her zaman insana para kazandırır." dedi.

İki aylık sürede kursiyerlerin birbirinden güzel eserlerin ortaya çıkardığını söyleyen Erbaş, "Şu anda burada çizim tasarım çalışmaları devam ediyor. Kursiyerlerimiz renk tonlama çalışması, geleneksel Türk desenleri öğreniyorlar. İlk önce küçük objelerden başladık belirli aralıklarla yaptığımız ürün sayısını artırdık. Yapılan eserlerimizi merkezimizde sergileyeceğiz." diye konuştu.

Kursiyerler çini kursunun kendileri açısından önemli olduğunu belirterek, "Önceleri işi bilmediğimiz için biraz zorlandık. Fakat şu anda rahatlıkla bir tabak üzerinde çalışarak güzel bir eser ortaya çıkarabiliyoruz. Saat ve diğer ürün çeşitleri ile yapılabilecek her türlü eserleri ortaya çıkarabiliriz. İmkanlarımız dahilinde ilerde kendi işimizi kurmamız açısından da önemli bir işi yapıyoruz." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar