Sarıkamış, şehidini ebedi aleme uğurladı

Şehit Jandarma Başçavuş İlhan Yıldız, memleketi Kars'ın Sarıkamış ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Google Haberlere Abone ol
Sarıkamış, şehidini ebedi aleme uğurladı

Şehit Jandarma Başçavuş İlhan Yıldız, memleketi Kars'ın Sarıkamış ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin manevi babası Mehmet Büyüktaş ve iki asker oğlu cenaze törenine katılanlara duygusal anlar yaşattı.

Çanakkale'nin Biga ilçesi Sarnıç köyünde 18 Nisan akşamı aile içi şiddet olayına müdale sırasında 4 çocuk babası Jandarmalardan Başçavuş İlhan Yıldız, (56) Yakup A.'nın pompalı tüfekle ateş etmesi sonucu şehit düşmüştü. Dün gece saatlerinde şehidin naaşı Kars'a buradan da Sarıkamış'a getirilmişti. Bugün ilk olarak baba ocağına getirilen Şehit Yıldız'ın naaşını Bursa'da Uzman Çavuş olan oğlu Galip Eren Yıldız ve diğer asker oğlu Necla Yıldız ve manevi babası emekli mülki amir Mehmet Büyüktaş tarafından karşılandı. Duygusal anların yaşandığı Şehidin baba ocağından alınan naaşı Kazım Karabekir Camiine getirildi. Cenaze töreninde anne Gülperi ve eşi Necla fenalaştı. 112 ekiplerinin müdahale ettiği anne ve eş ambulansa alındı. İl Müfütüsü Mehmet Genç tarafından kıldırılan cenaze namazına Kars Valisi Eyüp Tepe, AKP Milletvekili Ahmet Aslan, 14. Mekanize Tugay Komutanı Tuğ. Gen. Kenan Kalay, 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğ Gen Mehmet Özoğlu, Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazının ardından askeri törenle Yıldız'ın naaşı Sarıkamış ilçe mezarlığında defnedildi.

İNŞAAT İŞÇİSİ OLARAK 1972'DE MANİSA'YA GİTTİ

Şehit yıldız, 1972 yılında inşaat işçisi olarak çalışmaya gittiği Manisa'ın Gördes ilçesinde Kaymakam Mehmet Büyüktaş ile tanışıyor. o tarihlerde yaşananları anlatan Büyüktaş, bir gün kapısını Yıldız'ın çalıp içeri girdiğini ve okumak istediğini söylediğini aktardı. Bunun üzerine kendisininde okulu ve yurdu arayarak Yıldız'ın kaydını yaptırdığını ifade etti. Yıldız'ı ailesiyle birlikte manevi evlat olarak kabul ettiklerini dile getiren Büyüktaş, son bir kez görmek istediği Yıldız'ın tabutu başında ayakta zor durdu. Yıldız'ın 1982'de babasını kaybederek yetim büyüdüğü ve kendisininde 4 çocuk babası olduğu öğrenildi. CİHAN

Yorumlar