Sarıgül, Twitter yasağına itiraz etti

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek Twitter’a erişimin engellenmesi kararına itiraz etti.

Google Haberlere Abone ol
Sarıgül, Twitter yasağına itiraz etti

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek Twitter’a erişimin engellenmesi kararına itiraz etti. Sarıgül, bu yasağın insanlık suçu ve demokrasi ayıbı olduğunu savundu.

Sarıgül ve sazı CHP milletvekilleri İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. Adliye önünde basın açıklaması yapan Sarıgül, Twitter yasağının Türkiye’de demokrasi için kara bir leke olduğunu söyledi. Bu yasağın dünyanın bugün geldiği noktada asla ve asla kabul edilemeyeceğini ifade eden Sarıgül, “Başbakan Erdoğan bu yasakla Türkiye’nin yönünü demokratik dünyadan Afganistan’a ve ne yazık ki Kuzey Kore’ye çevirmiştir. Ben de bir Twitter kullanıcısıyım. Yurttaşlarımla Twitter ve ancak sosyal medya üzerinden özgürce İstanbul’un projeleri, İstanbul’a yapacağımız projeleri yurttaşlarımızla paylaşabiliyorum. Bu iletişim aracının elimizden alınması özgürlüğümüze ve ülke demokrasisine vurulmuş en büyük darbedir.” dedi.

İfade ve iletişim özgürlüğü insanların demokratik dünyada en temel hakkı olduğunu kaydeden Sarıgül, “Bu hakkın yok edilmesi bir insanlık suçudur, bir demokrasi ayıbıdır. Bu ihlalin kaldırılması için bugün çalışma arkadaşlarımla birlikte İstanbul Adliyesi’ne müracaatta bulunuyoruz.” diye konuştu.

Yargıdan da ricada bulunan Sarıgül, “Güçlülerden yana olmayın, haklılardan yana olun. Ülkemizin itibarı dün akşamki kararla demokratik dünyada yerle bir edilmiştir. Lütfen ülkemizin itibarını kurtarın. Demokratik dünya ile ülkemizi tekrar buluşturun.” şeklinde konuştu.

Gençlerden de ricada bulunan Sarıgül, “Sakin olmalarını, vakur olmalarını, tahriklere kapılmamalarını ama demokratik yollarla haklarını ve hukuklarını aramalarını gençlerimizden bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da, “Yasaklamanın temel nedeni hükümet, hükümetin bakanları, bakanların çocukları, çocukların kutuları, çocukların kasaları, çocukların makinaları, bakanların tanrı kelamıyla dalga geçer konuşmaları ortalara dökülmesin diye Twitter’ı yasaklama yoluna gittiler. Twitter’ı yasaklayarak Çin ve Kuzey Kore ile aynı ligde özgürlüklere sahip bir ülke yaratmaya çalışıyor. Sayın Başbakana burdan sesleniyoruz sosyal medyayı yasaklamak sizin o uzun boyunuzu aşar.” dedi.

Yasaktan sonra Bülent Arınç’ın da aralarında bulunduğu bazı AK Partililerin Twitter'dan mesaj yayınlamaları ilgili soruya Sarıgül, “Onlar birisi öyle yapmaya çalışıyor biri öyle ve halkı oyalamaya ve aldatmaya çalışıyorlar. O nedenle AK Parti’nin bu aldatmacalarına yurttaşlarım artık boyun eğmeyecek.” cevabını verdi.

Açıklamanın ardından Sarıgül ve beraberindekiler adliyeye girerek dilekçeyi Başsavcılığa verdi. Sulh ceza mahkemesine sunulmak üzere Başsavcılığa verilen dilekçede, Başbakan Erdoğan’ın ‘Twitter’ın kökünü kazıyacağız’ ifadelerinden sonra Twitter’a erişimin engellendiği belirtildi. Bu kararın anayasa ve AİHM’nin ilgili maddelerine aykırı olduğu kaydedildi. Haberleşme hürriyetinin engellenmesine neden olan kararın kaldırılabilmesi için itirazın görevli sulh ceza mahkemesine gönderilmesi istendi.

CİHAN

Yorumlar