Sarıgül: Sürekli aynı partiye oy vermek, dikta rejimine götürür

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül, demokrasilerde sürekli aynı partiye oy vermenin dikta rejimine götüreceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Sarıgül: Sürekli aynı partiye oy vermek, dikta rejimine götürür

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül, demokrasilerde sürekli aynı partiye oy vermenin dikta rejimine götüreceğini söyledi. Sarıgül, “İktidarın iki dönemden fazla kalmaması lazım. AK Parti’nin çıraklık dönemi çok iyiydi. Kalfalık dönemi fena değildi ama ustalık döneminde ne hale geldiler görüyorsunuz.” dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül, Bağcılar’da vatandaşlara hitap etti. Sarıgül, iktidara eleştirilerde bulundu. Necmettin Erbakan olmasa bugünkü iktidarın olmayacağını söyleyen Sarıgül, “Erbakan Hoca döneminde birbirine merhamet ahı ile bağlı olanlar. Şunda Erbakan hocanın izinden gitmeyi bıraktılar. Birbirine merhamet ahıyla değil menfaat ahıyla bağlandılar.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan’ın Bahçeli’ye söylediği sözleri eleştiren Sarıgül, şunları kaydetti: “Çocuğu olmayan kişilerin yanında çocukları severken daha hassas davranın. Çocuğunuzu onların yanında fazla sevmeyin nefistir özenilir. Seçimler gelir geçer, seçimlerden sonrada insanlar birbirinin yüzüne bakabilmeli. Esnaflardan da ricam siyasiler gelir geçer. Siz komşu olarak her gün yüz yüze bakıyorsunuz. Siyasi partiler için kavga etmeyin. Demokrasi kavga değildir. Şunu da belirtmek istiyorum; Bülent Ecevit’inde çocuğu yoktu ama maden işçilerinin hepsi onun çocuğuydu. Süleyman Demirel’in çocuğu yoktu. Türkiye’de bugün barajlar varsa Süleyman Demirel’e borçluyuz. Onun çocuğu yoktu ama onun yaptığı barajlardan su içen binlerce insan onun çocuğu.”

‘ÇOCUKSUZ AİLERE TÜP BEBEK’

Çocuğu olmayan aileler için tüp bebek çalışmalarına büyük önem vereceğini aktaran Sarıgül, “Çocuğu olmayan aileler için İstanbul büyükşehir belediyesinde tüp bebek merkezi geliştireceğim. Milyar dolar bütçeler var oradan da tüp bebeğe özellikle bütçe ayıracağım.” ifadelerini kullandı.

Seçimler dolayısıyla Topbaş’ın her gün vaat yağmurunda bulunduğunu belirten Sarıgül, “Bunları yapacaktınız neden 20 yıl beklediniz? Kaç tane İSPARK parasıyla İstanbul’a otopark yaptınız? İSPARK’tan alınan paralar nereye gitti? Akbilden almış olduğunuz paraları nerelere harcadınız bunu merak ediyorum.” diye konuştu.

‘CAMİLERİN BAKIMI ÜCRETSİZ OLACAK’

İstanbul’da ibadethanelerin bakımlarını ücretsiz yapacaklarını belirten Sarıgül, “İstanbul’da bütün camilerin bakımlarını, onarımlarını yurttaşlarımızdan bir tek kuruş para almadan Şili’de yaptığımız gibi yapacağız. Camiler de cem evleri de bizim” şeklinde konuştu.

Demokrasilerde sürekli aynı partiye oy vermenin dikta rejimine götüreceğini aktaran Sarıgül, şöyle devam etti: “İktidarın iki dönemden fazla kalmaması lazım. AK Parti’nin çıraklık dönemi çok iyiydi. Kalfalık dönemi fena değildi ama ustalık döneminde ne hale geldiler görüyorsunuz. Keşke ustalık dönemi olmadan seçime gitselerdi.” Sarıgül, daha sonra Bağcılar’da esnafı ziyaret etti.
CİHAN

Yorumlar