Sarıgül: Siyasi Partiler Kanunu'nun değişmesi lazım

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Sarıgül: Siyasi Partiler Kanunu'nun değişmesi lazım

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu. CHP'nin Sarıyer'deki seçime katılması için arkadaşlar 5'e 5 kala listeleri teslim etmiştir diyen Sarıgül, "Niye 5'e 5 kala, niye 4'te değil, niye bir gün önceden yapmıyorsun. Bunlara bütün olay şudur; Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Sistemi'nin mutlaka değişmesi lazım." dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, seçim çalışmaları için Başakşehir İkitelli Sanayi Sitesi'ndeki esnafı ziyaret etti.

Sarıgül, esnaf ziyareti öncesinde CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay ve CHP'nin Başakşehir Belediye Başkan Adayı'yla birlikte İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı'nı ziyaret etti. Başkan Vekili Nihat Tunalı ile görüşen Sarıgül daha sonra bir basın açıklaması yaptı.

İlçe Seçim Kurulu'nun CHP'nin Sarıyer'de Meclis Üyesi Aday Listesi'ni geç verdiği iddiasıyla ilgili konuşan Sarıgül, "Sarıyer'de dün akşam itibariyle Yüksek Seçim Kurulu'na müracaatlar sona ermiştir. Orada Sarıyer ilçesi için problemli bir yorumu vardı. Yoksa 5'e 5 kala arkadaşlarımız listeleri oraya teslim etmiştir. Ama ben de şunu ifade etmek isterim ki: niye 5'e 5 kala, niye 4'te değil, niye bir gün önceden yapmıyorsun. Bunlara bütün olay şudur: Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Sistemi'nin mutlaka değişmesi lazım." dedi.

Turgut Özal döneminde kendisinin milletvekili olduğunu ve Özal'a muhalifteyken söylediği çok doğrular olduğunu söyleyen Sarıgül, "Özal ile Erdal İnönü döneklerinde kısmen çıkardığı 'Tercihli Oy ve Siyasi Partiler Kanunu' vardır. Bunun mutlaka değişmesi lazım. Bütün sivil toplum kuruluşları başkanları adına bu sistemi kurmamız lazım. Bu sistem her siyasi partiye lazım ve ülkemize lazım olan bir konudur. Her siyasi iktidar, iktidara gelmeden önce 'Siyasi Partiler Seçim Kanunu' çıkaracağım diyor ve iktidara geldikten sonra yıllar geçiyor ama 'Kanun'u çıkarmıyor." şeklinde konuştu.

Açıklamasının ardından esnafı gezen Sarıgül, Güngören Saniye Sitesi Camii'nde Cuma namazı kıldı.
CİHAN

Yorumlar