Sarıgül: Rize’de demokrasi dışı olaylar yaşandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Rize ziyaretini değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Sarıgül: Rize’de demokrasi dışı olaylar yaşandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Rize ziyaretini değerlendirdi. Sarıgül, “Genel Başkanımız Rize’ye gittiği zaman orada demokrasi dışı olaylar yaşandı. Bizim örfümüzde, sizin ilinize geliyorsa, demokrasi anlayışına, nezaketinize göre karşılamanız lazım.” dedi.

Mustafa Sarıgül, CHP Adalar Belediye başkan adayı Atilla Aytaç ve beraberindekilerle birlikte Büyükada’yı ziyaret etti. Meydanda vatandaşlara seslenen Sarıgül, “Tehlike yanımıza doğru gelmiyor, üzerimize doğru geliyor. İsterdim ki koltuk mücadelesi değil, bu mücadele koltuk mücadelesi değil, Bu mücadele inançlara saygılı laikliğin mücadelesi. Bu mücadele özgür ve demokratik Türkiye’nin mücadelesi. Sevgili Coşkun kardeşimize başarılar diliyorum. CHP gençlik kollarından geleceksin sonra Anavatan Partisi’nde çalışkan yapacaksın. Sonra da AK Parti’ye gedeceksin. Bunun keskinlikle doğru bulmuyorum. Ama yine de Coşkun kardeşime başarılar diliyorum. Allah yolunu açık etsin. Bu koltukların gözü çıksın, bu koltuklarda ne var?” ifadelerini kullandı.

Adalara ulaşım sistemlerinden bahseden Sarıgül, “Ulaşım için gerekirse, yarım saatte bir adalara ulaşacak bir sistemi kuracağız. Faytonlar, buranın güzelliği, enerjisi. İBB olarak, milyar dolarlık bütçelerle faytonların bakımlarını, onarımlarını, konaklama yapacakları merkezleri yapacağız. Faytonlarımızı berekettir, güzelliktir, özgürlüktür, demokrasidir. Faytonlarımızı, bıraktığı dışkıları yıllar önce, o faytonun dışkılarıyla tezek yapan birisi olarak buradayım. Faytoncu kardeşlerime sesleniyorum. Adalar belediyesinin imkanları ile bunları yapamazsınız. Adalar belediyesinin imkanları mütevazidir.” şeklinde konuştu.

Sarıgül, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Kasetleri görüyorsunuz. Olmayan kasetler çıkar mı? İhalelere, yargıya, savcıya müdahale edeceksin. Yok öyle, böyle gelmiş böyle gitmez. Dün Rize’de olaylar yaşandı. Genel Başkanımız Rize’ye gittiği zaman orada demokrasi dışı olaylar yaşandı. Bizim örfümüzde, sizin rakibiniz olabilir, sizin iline geliyorsa, demokrasi anlayışı nezaketinize göre karşılamanız lazım. Ben Sayın Başbakanın heyecanını anlıyorum.”

Konuşmaların ardından alandan ayrılan Sarıgül, Büyükada’daki AK Parti seçim irtibat bürosunu da ziyaret etti. Sarıgül ve beraberindekiler daha sonra vapura binerek adadan ayrıldı.
CİHAN

Yorumlar