Sarıgül: İstanbul'u Ankara'dan yönetme devri son bulacak

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul'u artık Ankara'dan yönetme devrinin biteceğini söyleyerek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Sarıgül: İstanbul'u Ankara'dan yönetme devri son bulacak

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul'u artık Ankara'dan yönetme devrinin biteceğini söyleyerek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğunu açıkladı.

Zeytinburnu İstasyon Meydanı’nda miting düzenleyen Mustafa Sarıgül, "İstanbul'daki yurttaşlarımın yüzde 10'nunu 20'sini değil yüzde 100'ünü kucaklamak için Zeytinburnulu yurttaşlarımız izni ile, Allahımın izni ile perşembe günü tam saat 01.00'de CHP'mize Allah'ım izin verirse İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayıyım." dedi.

Sarıgül, "Çabamız, gayretimiz bireysel değil toplumsaldır. Bu mücadele birimizin değil hepimizin mücadelesidir." dedi. Sarıgül, çarenin kendisi olmadığını tek çarenin önce Allah'ın daha sonra ise CHP olduğunu söyledi.

'Çıkamayacağı sandığa aday olmam' diyen Sarıgül, "Artık İstanbul'u Ankara'dan yönetme devri bitiyor. Artık İstanbul'da hakkın ve halkın gücü olacağız." diye konuştu.

İstanbul'da kutuplaşmayı, kini, nefreti bitireceklerinin de altını çizen Sarıgül, yüzde olarak ayrım yapmadıklarını yüzde yüz herkesi kucaklayacaklarını belirtti.

Mustafa Sarıgül, başkan olduğu zaman hiç kimseye parti yüzünden ayrım yapmayacaklarını ifade ederek belediyede çalışanlara seslendi. Sarıgül, "Hiçbir yurttaşım, çalışanımı düşüncesinden partisinden dolayı işiyle, aşıyla oynatmayı bana nasip etmesin. Hangi diye sormam ben nasıl yardımcı olurum diye sorarım." diye konuştu.

30 Mart akşamı saat 20.30'da Taksim'de başkanlıklarını da kutlayacaklarını kaydeden Sarıgül, "60 yıldır CHP gelemiyor diyenler görecek." dedi.

"ÖNCE PARTİ SANDIĞINA GİRECEĞİM, SONRA HALKIMA KENDİMİ EMANET EDECEĞİM"

Öte yandan Mustafa Sarıgül, bulunduğu yere tayinle gelmek istemediğini belirterek şu sözleri söyledi: "Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da uygun görürse önce partili arkadaşlarımın bulunduğu sandığa gidip kendimi halkımıza öyle emanet etmek istiyorum."

Öte yandan İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş hakkında yapılan 'Gezinin katili Kadir Topbaş' sloganlarını susturan Sarıgül, "Bizim toplantılarımızda hiçbir aday hakkında aleyhine tezahürat yapılmaz, yapılmayacaktır da." diyerek sözlerini tamamladı.


CİHAN

Yorumlar